22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARDAHAN

Yapı laboratuvarı hizmette

ARDAHAN’DA YAPI LABARATUVARI HİZMETE GİRDİ

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, beraberinde Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, Bayındırlık ve İskan Müdürü Vedat Çiftçi ile birlikte Ardahan’da kurulan yapı denetim laboratuarında incelemelerde bulundu.

Yasa gereğince, Ardahan ilinde yapılacak olan tüm inşaatların denetim aşamalarında yapılması zorunlu olan; taze beton, sert beton ve beton imalatında kullanılan çelik donatının deneyleri Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan beton laboratuvarında yapılacak. Bu sayede özellikle deprem yönetmeliği açısından çok önemli olan beton basınç dayanımı ile çelik çekme dayanımı öğrenilecek ve gerek duyulduğu takdirde yapıya hemen müdahale edilebilecek. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Yapı Laboratuvarında; 200 tonluk beton basınç cihazı, karot alma makinesi, test çekici, donatı tespit cihazı, demir çekme cihazı ve diğer cihazların kurulduğu, bundan sonra ihtiyaç duyulan her türlü cihaz ve ekipmanların temin edilerek laboratuvar imkanlarının Ardahan halkına sunulacağı belirtildi.

Vali Tekmen, yasanın yürürlüğe girdiği tarih itibariyle Ardahan’da da bu hizmetin verilmesinin önemine değinerek bu sayede ülkemizin depreme karşı dayanıklı yapılara kavuşmasının dolayısıyla can ve mal kaybının önlenmesinin amaçlandığını belirtti. Yapı Laboratuvarının incelemesinden geçmeyen yapılara ruhsat verilmediğine dikkat çeken Tekmen, proje aşamasından yapım aşamasının tamamlanmasına kadar tüm denetlemelerin, hem kamu hem de özel inşaatlarda tüm Türkiye ile aynı anda Ardahan’da faaliyete geçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek hayırlı olmasını diledi.

ARDAHAN’DA YAPI LABARATUVARI HİZMETE GİRDİ
ARDAHAN’DA YAPI LABARATUVARI HİZMETE GİRDİ
ARDAHAN’DA YAPI LABARATUVARI HİZMETE GİRDİ
ARDAHAN’DA YAPI LABARATUVARI HİZMETE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 11:13:03
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 16:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?