22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARDAHAN

Yaylalara teknoloji geldi

Aras Elektrik Ardahan İl Müdür Yardımcısı Kıvanç Oktay, ''Son 7 yılda 105 yaylamızı elektriğe kavuşturduk'' dedi.

Oktay, çalışmaların tamamlandığı Ardahan yaylasında yaptığı açıklamada, Ardahan'da yaylalara 2004 yılından itibaren elektrik vermeye başladıklarını söyledi.
 

2004 yılında başlayan hizmetin aksamadan devam ettiğini ifade eden Oktay, şunları kaydetti: "Aras elektrik olarak vatandaşımızın yaşam kalitesinin daha iyi olması için hizmeti ayağına götürüyoruz. Sonuçta bu bölge hayvancılık bölgesi. Dolayısıyla buralardaki ekonominin daha güçlü olması için teknolojiden yararlanılmalı"

Oktay, bu çalışmalar kapsamında 7 yılda yaklaşık 5 milyon TL para harcandığını kaydetti. Yaylalara elektriğin gitmesiyle birlikte yaylardaki yaşam kalitesinin de beraberinde artamaya başladığına dikkat çeken Oktay; "bir dönemler yaylalar ilkel imkanlarla aydınlanmaya çalışırken, bugün elektriğin gelmesiyle birlikte yaşam kalitesi de beraberinde artmaya başladı. Teknoloji yaylalara indi. Vatandaş yaylasını çatısını yapıyor, yaylasına daha kalıcı gözle bakıyor'' şeklinde konuştu.
Oktay, amaçlarının Ardahan'da elektriksiz yayla bırakmamak olduğunu belirterek, taleplerin olması halinde hizmeti götürmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2011 Cuma 10:56:02
Güncelleme :23 Eylül 2011 Cuma 11:03:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?