23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Yeni Hayvancılık Kooperatif başkanı

Kars-Ardahan-Iğdır Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanlığı'na Hakan Ocak getirildi. 

Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda kooperatifler birliği genel kurulu sonrasında açıklamalarda bulunan Ocak, "Tarım İl Müdürlüğü ile yeni projeler üreteceğiz. Tek amacımız bu birliği güzel bir şekilde çalıştırıp Kars'a, Ardahan'a ve Iğdır'a fayda sağlamaktır. 25'i Kars diğerleri ise Iğdır ve Ardahan'dan olmak üzere 33 köy kooperatifi bize üyedir. Şu an Kars geneline bakıldığı zaman hayvancılık bu bölgede tamamen bitmiş. Bizim amacımız da hayvancılığı canlandırmak ve eski konumuna getirmektir. Bunun içinde en önemli olan şey bizlere desteklerin verilmesidir. Eğer destek olmazsa biz de yerimizde sayarız bir şeyi de çözemeyiz. Batıda bölge illeri trilyonluk bütçe ile bir yerlere geliyor biz ise 1.5 yıl olmuş birliği kuralı ama borçluyuz, tek kuruşumuz bile yoktur, kiramızı dahi ödeyemiyoruz." dedi. 

Hayvancılığın gerilemesine nerden olan unsurları ortadan kaldırarak yeniliklerle daha güzel şeyler yapmayı hedeflediklerini de ifade eden Ocak, şunları söyledi: 

"Bundan böyle biz birlik olarak daha fazla çalışacağız. Çünkü hayvancılık bizim başlıca işimiz. Bunun için de işe en önce bölgedeki hayvan sayısını artırmakla başlayacağız ve canlılık gelmesini sağlayacağız. Kars hayvancılığı eskiden Türkiye'yi ayakta tutuyordu, şimdi kendisini bile ayakta tutamıyor. Kars hayvancılığını geçmişe çevirip Türkiye'ye örnek bir il haline getireceğiz".
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 16:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?