18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Yerel gazeteler başlıklarını kararttı

Ardahan'da İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na tepki gösteren yerel gazeteler birinci sayfasını, siyah zemin üzerine zincirli kilit fotoğrafı koyarak bastı.

Süreç Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Deniz Başlı, "Gazetemde 6 sigortalı ve maaşlı işçi çalışıyor. Yerel gazetelerin ilan hakkı kesintiye uğratılırca kepenkleri kapatıp, dükkana kilit vurup ceketimizi omzumuza alarak çekip gideceğiz. Bizde bu yanlışın biran önce düzeltilmesi ve böyle bir yasanın onaylanmamasına dikkat çekmek için Ardahan'daki yerel gazeteler olarak bugün temsili olarak böyle kilit verdik. Buna tepki olarak böyle düşündük ve böyle çıktık" dedi.

Yerel gazetelerin dek dayanağının resmi ilanlar olduğu ifade eden Posof Sınır Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Alper Turgut ise, " Basın İlan Kurumunda yapılması düşünülen değişiklik, yerel gazeteleri zor durumda bırakmaktadır. Bu yasa bu haliyle yürürlüğe girerse zor durumda kaldığımız için gazeteleri kapatacağız. Testi kırılmadan yetkililer bu yasayı meclisten geçirmemelidirler" diye konuştu.

İstiklal Gazetesi Sahibi Sürmeli Kılıç da, "Bir gazetede en az dört kişi sigortalı olarak çalışmaktadır. Bir gazeteden 4 aile ekmek yemektedir. Bu ilanlar kesilince işsizlik ordusuna katılım olacaktır. Umarım hükümet bu kararından geri adım atar. Tepki olsun diye bugünkü gazeteleri böyle çıkardık" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 18:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?