19
Mayıs
2024
Pazar
ARDAHAN

YİBO'da gündem domuz gribi

ÇILDIR YİBO'DA OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Okul Aile Birliği toplantısı düzenlendi.

Okul salonunda yapılan toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem konularının ele alınması ile başladı.

 Toplantıda, okul, öğretmen ve veli ilişkileri ele alınırken, en büyük sorun olarak son günlerdeki domuz gribiyle ilgili velilere gönderilen çocuklarının aşı yaptırıp yaptırmayacaklarına ait imzalamaları gereken evraklar değerlendirildi. Velilerin ikiye bölündüğü H1V1 aşısının yaptırıp yaptırmama konusunda herhangi uzlaşma çıkmazken kafalarda da bir sürü soru oluştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın göndermiş olduğu yönetmelikte H1V1 aşısıyla ilgili aşı yapılan kişilerde görülebilecek yan etkilerden dolayı velilerin karasızlıkları ön plana çıktı. Toplantıda, velilerin öğrencilerle yeterince ilgilenmedikleri ve okula gelip öğrencilerinin durumlarından haberdar olmadıklarından şikayetçi olan öğretmenler bu konuya hassasiyet göstermelerini dile getirdiler.

Çıldar YİBO Müdürü Hamza Dursun, okulda herhangi eksiklik bulunmadığını dile getirirken özellikle 7.Hd. Tbr. Komutanlığı'nca okulda açılan Mehmetçik Dershanesi'yle de öğrencilere en iyi eğitimi verdiğini belirterek ilgililere teşekkür etti.

Toplantı salonunda birlik başkanlığı seçimi yapılması için öğrenci velilerinden adaylar seçildi. Seçilen adaylar da kendi aralarında Çıldır YİBO Okul Aile Birliği Başkanlığı görevine Ergün Aksu'yu seçtiler. Daha sonra öğrencilerinin okuduğu sınıflara çıkan veliler burada sınıf öğretmenlerinden çocuklarıyla ilgili bilgileri aldılar.

ÇILDIR YİBO'DA OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI
ÇILDIR YİBO'DA OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 21:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?