23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

'Zıkkım yiyin' çıkışı işe yaradı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ HIZLA GELİŞİYOR

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, başlangıçta sekreteri bulunmayan üniversitede şimdi 200'e yakın idare ve akademik personelleri bulunduğunu söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, yeni kurulan üniversite ile ilgili bilgiler verdi.

Korkmaz, “Buraya ilk geldiğinde, başlangıç yazımı yazacak bir sekreterimiz bile yoktu. Çok hızlı yapılanmaya başladık. Kadrolarımızı toparladık. Şimdi 200'e yakın idari ve akademik personelimiz bulunuyor. Bunu da arttırmayı düşünüyoruz. Asistan alımımız var. Bunun için Türkiye'nin iyi üniversitelerini bitirmiş kişiler başvuruyor. Gönlüm isterdi ki hepsini alalım, ama şimdilik sınırlı sayıda alım yapacağız. İki fakülte açtık, 450'ye yakın öğrenci alımı yaptık. Özellikle İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi'nde gece gündüz bölümünü açtık. Türkiye'de ilk defa birleştirilmiş sınıflar programını uyguladık. Bunu eskiden özel üniversiteler yapıyordu. İlk olarak kurumsal kimlik çalışmasını yapan üniversitelerden biriyiz. Ardahan'da Kafkasya Üniversite Birliğini kurduk, buna yedi üniversite katıldı. Vizyonel bir bakış açısıyla önümüze bakıyoruz” dedi.

Yaptıkları girişimler sonucu yurt sorununu çözdüklerini ifade eden Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, logo yarışmasına ise 125 eserin katıldığını ve istedikleri bir çalışma bulamadıklarını kaydetti. Gelen eserlerin daha çok turizm şirketlerine uygun logolar olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, kampus alanı için Çamlıçatak köyünün yakınlarında bir arazi aldıklarını ve projesinin de tamamlandığını söyledi. Mayıs ayının sonlarına doğru inşaata başlayacaklarını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, üniversitenin ilçelere de açılacağını belirtti. Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, “Üniversitenin ilçelere açılması ilk etapta zor gibi görünüyordu, ama biz büyük düşünüyoruz. Tüm ilçelerimizde açacağız. Öncelikle Çıldır ve Göle'ye yüksekokul açacağız. Çıldır ve Çıldır Gölü dünyanın otantik yapısı bozulmamış nadir köşelerinden biri. Çıldır Gölü'nün suyunun temizliği burada yetiştirilen balık çeşitliliği bize burada su ürünleri bölümünü açma fikrini doğurdu. Bunun yanı sıra ağırlama hizmetleri bölümünü de açacağız. Gölün yanında güzel bir tesisimiz var, burayı da uygulama oteli olarak kullanacağız” şeklinde konuştu.

“ZIKKIM YİYİN DEDİM”

Basında çıkan 'zıkkım yiyin' sözünü söylediğini ifade eden Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, “Ben bunun basına yansıması açısından söylemedim. Yıllardır Ardahan ÖSS'de sonuncu olan iller arasında. Ben bu duruma Ardahan halkının çok üzüleceğini, gazetecilerin bu konuda tepki göstereceğini düşünürken, tam tersine bir vurdumduymazlıkla karşılaştım. Yerel basına, akabinde de ulusal basına yansıması sonucu beklemediğim bir sonuç oldu. Milli Eğitim Bakanımız ve bakanlığın görevlendirdiği heyet bu sorunu gidermek için Ardahan'a geldi” diye konuştu.

Kentte eğitim alanında fırsat eşitsizliği olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, “Burada eğitim bakımından fırsat eşitsizliği var. Bizim çocuklarımız bu fırsat eşitsizliğinin kurbanı oluyorlar. Geçen yıl buraya geldiğimde fen lisesinin matematik öğretmeni yoktu. 2,5 ay sonra geldi. Bir yılda beş öğretmen değiştiriyorlar, bu çocukların bir anda başarılı olmalarını beklemek imkansız. İlköğretim seviyesinde eğitim kalitesinin arttırılması gerekiyor. Bu umutsuzluk ve güçsüzlük psikolojisi ilköğretimde aşılanıyor. Bunu ortadan kaldırmak için vatandaş olarak bizlerin devletten öğrenim hakkımızı istememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 09:57:04
Güncelleme :24 Ocak 2010 Pazar 23:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?