18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Öğüt'ten soru önergesi

Ardahan CHP Milletvekili Ensar Öğüt, kuş gribi ile ilgili Meclis'te soru önergesi verdi.

TBMM adına bugün verilen soru önergesinde Öğüt, şu sorulara cevap verilmesini istedi: ''Kuş gribi tespit laboratuvarı İzmir ilimizde bulunmaktadır. Ancak kuş gribi ise Doğu Anadolu illerimizde görülmüş ve ölümler de Doğu Anadolu illerimizde olmuştur. Doğu illerinde kuş gribini tespit edecek laboratuvarı ne zaman kuracaksınız?

Hastalık riski taşıması nedeni ile ilkel koşullarda itlaf edilen hayvanların daha bilimsel bir şekilde itlaf edilmesi konusunda bir çalışmanız var mı?

İtlaf edilen kanatlı hayvanlar hangi usul ve sisteme göre yok ediliyor? Birçok yerde itlaf edilerek toprağa gömülen hayvanların kalıntıları su kaynaklarına geçerek hastalığı salgın hale getirme riski taşımaktadır. Bu hayvanların özel fırınlarda yakarak yok etmeyi düşünüyor musunuz?

İtlaf edilen hayvanların gömülme veya yok etma işlemleri ile ilgili kamuoyuna bilimsel bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

İtlaf edilen kanatlı hayvanların bedelini vatandaşlarımıza ne zaman ödemeyi düşünüyorsunuz? Bununla ilgili programınızı kamuoyuna açıklayacak mısınız?"

Başkan Coşkun'un kuş gribiyle ilgili iddiası bilimsel değil

Milletvekili Ensar Öğüt, Çıldır Belediye Başkanı Nizamettin Coşkun'un, kuş gribinin uluslararası bir komplo olduğu yönündeki açıklamasının bilimsel olmadığını söyledi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Belediye Başkanı Coşkun'un yaptığı açıklamanın elle tutulur bir yanı olmadığını belirtti. Olaylara bilimsel yaklaşılması gerektiğini dile getiren Öğüt, kuş gribinin sadece Türkiye'de değil dünyanın dört bir tarafında ortaya çıktığını ve tamamen bilimsel verilere dayanan önemli bir tehlike olduğunu dile getirdi.

Öğüt, hastalıkta kullanılan itlaf şeklinin çok yanlış olduğunu belirterek, ''Hayvanları itlaf etmiyorlar, acımasızca katlediyorlar. Onların da birer canlı olduğu unutulmamalı. Ölen hayvanları çukurlar kazarak toprağa gömüyorlar. Bu çok yanlış ve tehlikeli bir yöntemdir. Zamanla bu ölü hayvanların zehirlerinin içme sularına karışma riski var. Hem sonra neden tüm hayvanlar katlediliyor sadece hasta olanlar katledilsin. Diğerleri hasta değilse neden köylüler boş yere mağdur ediliyor. Asıl önemli olan olayın bu kısmı. Yoksa hastalık komplo falan değil, tüm dünyayı sarmış bir bela sadece.'' dedi.


.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 15:23:12
Güncelleme :17 Ocak 2006 Salı 15:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DEVRİM IP: 85.106.228.xxx Tarih : 11.03.2006 19:22:19
DEĞERLİ MİLLET VEKİLİMİN ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLERİM...BU ARA AKP Lİ KENAN ALTUN VEKİLİMİ DE KINIYORUM ALLHDAN BİR İŞE YARA BE VEKİLİM.SEN BU MİLLETİN VEKİLİSİN UNUTMA OY ALAMADIYSANDA ÇALIŞKİ BU SEÇİMDE OY AL YOKSA ALIRSIN