18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Başkomiser'e suç duyurusu

Ardahan'ın Çıldır İlçesi Emniyet Amir Vekili Başkomiser hakkında, tarihi eser kaçaklığı yaptığı iddiasıyla Çıldır Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

İddiaları hakkında bir açıklama yapan CHP Çıldır İlçe Başkanı ve eski Çıldır Belediye Başkanı Ercan Şirin, "Başkomiser Arif Şenal'ın burada görev yaptığı iki buçuk yıldan beri tarihi eser kaçakçılığı ve define aradığı duyumlarını alıyordum. Ancak, bunu kanıtlayacak bir delil elde edemiyordum.

Bundan 15-20 gün önce bir vatandaş, Başkomiser Arif Şenal'ın bir koç heykelini lojmanlarının arka kısmında saklayarak, uygun bir zamanda başka bir yere nakletmek için beklettiğini söyledi. Bu duyum üzerine bizzat lojmanların arka kısmına giderek, heykeli yerinde tespit ettim. Ancak, uzun bir süre yetkililere teslim eder diye bekledim. Fakat, aradan 15 gün geçmesine rağmen, herhangi bir girişimde bulunmadığını öğrenince, savcılığa şikayet etmek zorunda kaldım. Çıldır Cumhuriyet Savcılığı, sunduğum dilekçe sonrası soruşturma başlattı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 02:08:31
Güncelleme :26 Haziran 2006 Pazartesi 10:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?