24
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Kano turları başladı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Van Gölü'nden sonra ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü'nün turizme kazandırılması için, Ardahan Valiliği Özel İdare bütçesinden satın alınan 10 kano ve 4 deniz bisikleti hizmete başladı.

Ardahan'ın Çıldır İlçesi sınırları içerisinde bulunan Çıldır Gölü'nde kullanılması için alınan spor malzemeleri, Vali Vekili Ahmet Erdoğdu, İl Genel Meclis Üyeleri ve ilçe kaymakamlarının katıldığı programla göl sularına bırakıldı. Kanoyla tur atan Ardahan Vali Vekili Ahmet Erdoğdu, gölün tanıtımını yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Vali Vekili Erdoğdu, "Ardahan Valiliği Özel İdare bütçesinden yaklaşık 15 milyar liraya mal olan küçük de olsa bir iskele ile 10 kano ve 4 adet deniz bisikletini göl ile buluşturduk. Yazın su sporları için bulunmaz bir konuma sahip olan Çıldır Gölümüz kışı da 1 metre kalınlığında buz tutmasıyla kış sporları için bulunmaz bir imkan sunuyor. Çevre il ve bölgeler için ilgi çekeceğini düşünerek Çıldır Gölü'nün spora kazandırılması için spor malzemelerini aldık. Hayırlı uğurlu olsun. Ümit ediyoruz ki, Çıldır Gölü artık tanıtımı yanında su sporları ve kış sporları için hak ettiği yeri kazanır. Çıldır Gölü'nde su sporları yapmak isteyen vatandaşlar, Spor İl Müdürlüğü Çıldır Gençlik Merkezi'nden saat ücretini 1 milyon liradan kiralayarak kullanabilirler. Amacımız Çıldır Gölü'nün tanıtımını yapmaktır. Can güvenliğini almak için güvenlik şeritleri de önümüzdeki günlerde yapılacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 14:13:39
Güncelleme :26 Haziran 2006 Pazartesi 10:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cevdtliman IP: 85.104.15.xxx Tarih : 6.04.2006 18:29:52
siteyidevamlıgirib takip ediyorum ikimesaj yolladım ikiside gölün korunması hakkında birde memurum devamlı televizyondan takipde ediyorum yazın tatil yapmayagelsek gölün yakınlarında pansiyon veya otel varmı beni bilgilendirirseniz sevinirim samsunlu