1
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇILDIR - ARDAHAN

Yener Yılmazoğlu


(1958 - ) 

Ozan, Oyuncu. Ardahan’ın Çıldır ilçesinde 1958’de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Çıldır’da tamamladı. Daha sonra Kars’a gitti ve burada Aşık Murat Çobanoğlu’dan saz dersleri aldı. Kısa sürede bütün bölgede tanınan ve girdiği bir çok yarışmada derece alan Yılmazoğlu, daha sonra soluğu İstanbul’da alır. Yılmazoğlu bir anda Anadolu’dan göç eden gurbetçilerin aranan ozanı olur.

Daha sonra beyaz perdeye de geçen Yener Yılmazoğlu, 90’lı yıllarda Anadolu kültürünü ve ozanlık geleneğini beyaz perdeye yansıtır. Kars ve Ardahan da “Bitmeyen Kin” ve “Güneşe Merdiven” filmlerinde baş rol oynayan Yılmazoğlu, bu başarısından sonra senaryosunu kendisinin yazdığı “Ozan” filminde Anadolu ozanlarının yaşantısını en güzel şekilde yansıttı. Denizin Renği Adlı Dizidede 13 bölüm oynayan Yılmazoğlu, En son "Alınteri" ve "Aşıklar Bir Kere Sever" adlı sinema filmleri ile en yakın zamanda severleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Ben Anadolu`yum, Anama Layla, Köyde Galdı gibi büyük halk kitleleri tarafından bilinen ve sevilen eserlere de imza attı. Halen Meltem Tv`de `Sarı Tel` programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen Yener Yılmazoğlu Kars, Ardahan ve Iğdır`ın sesi olmuştur.

Şu ana kadar ozanlık geleneğinde gelmiş geçmiş ozanlarımızdan farklı olarak ilk defa makamları bozmadan alt yapılı kaset yaptı. Kliplerinin yönetmenliğini de kendisi yaparak bu alandaki başarısını gösterdi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar