22
Mayıs
2024
Çarşamba
HANAK - ARDAHAN

Belediyenin çalışmaları

HANAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İSLERİ MÜDÜRLÜĞÜ'nden yapılan açıklamaya göre Hanak'ta çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev yapmak için gelen memur ve diğer görevlilerin konut sorunlarını çözüme kavuşturmak için TOKI ( T.C. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ) işbirliği ile 48 adet Toplu Konut yapımı için gerekli arsasının tahsisi sağlanmış bulunup, çalışmalarımız ihale aşamasındadır.

İNŞAAT RUHSATLARI

İlçemizin 4 Mahallesinde toplam 12 adet inşaat ruhsatı verilmiştir.

PARK ve BAHÇELER

İlçemizde mevcut 1 adet Vali Ayhan NASUHBEYOĞLU Çoçuk Parkı ve Oyun Sahasına ilişkin park ve bahçe düzenlenmesi yapılmış olunup, parka 2 adet Çocuk Oyun Seti inşaa edilerek çocuklarımızın eğlenebileceği, hoş vakit geçirtebilecekleri bir ortam sağlanmıştır.

FEN İŞLERİ

İlçemiz Atalar Mahallesi Atatürk Caddesi kısmında 3.500m2, Hürriyet Caddesi kısmında ise 1.200m2 kilit parke döşemesi yapılmıştır. İlçemizin Kars Caddesi kısmında da 2.800m2 taş parke döşemesi tamamlanarak daha nezih bir görüntüye kavuşturulmuştur.

Belediyemize ait Kalorifer Kazanının yetersiz olması sebebiyle 1 yenisi ile değiştirilerek hizmet binası içerisinde çeşitli bakım ve onarımlar yapılmıştır.

İlçemizde tek hat olarak faaliyet gösteren kanalizasyon şebekesi 1.500mt arttırılarak faal hale getirilmiştir.

İlçe merkezimize bağlı Alaçam Mahallesinde biri 40 ton, diğeri 50 ton olmak üzere 2 adet su deposu yapılarak merkez mahallelerdeki su sıkıntısı çözüme kavuşmuş oldu.

İlçemiz Atatürk Caddesinde 5.500m2 30x30 ebatlarında karo taşları ile kaldırım döşemeleri yapılarak yaya yürüyüşlerine büyük bir rahatlık sunulmuş olundu.

Belediyemize ait Taş Kırma, Kum Eleme ve Yıkama Tesislerinde çalışan personellerin ihtiyaçlarını giderebilmeleri için muhteviyatında yemekhane, çamaşırhane, yatakhane, duşakabin ve oturma salonundan oluşan 75m2 alan üzerine kurulu 2 katlı Şantiye Binası yapımı gerçekleştirilerek faal durumdadır.

İlçemizde Canlı Hayvan Kesim Yerine ihtiyaç duyulması sebebiyle 1 adet Mezbahane Belediyemiz imkanları ile hizmete sunularak hayvan kesimi ilçemizde yapılmaktadır. Bu hizmetimizde çevre ilçe vatandaşlarımız da istifade etmektedir.

Belediyemizce 2005-2006 yılları arasında yapılması tasarlanan 1 adet Hamam Binası ve 2 Adet Umumi WC ‘nin Encümen Kararıyla sonuçlandırılarak gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

İlçemiz Kırkpınar Mevkiinde gelen kaynak suların aktarılmasında 6km mesafeli kullanılan su tesisatımızın verimsiz olması sebebiyle yenilenmesi için ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına müracaat edilerek, 2005-2006 yılı içerisinde belediyemiz araç-gereçlerin ve personelizmizn bu hattın yenilenmesi işlemleri tamamlanacaktır.

İlçemize sonradan katılan Alaçam ve Avcılar Mahallesi istinat duvarları ile yol yapım çalışmalarımız gerçekleştirilecektir.

2005-2006 yılında ana hat olarak faaliyet gösteren kanalizasyon şebekesi ara sokaklarımızla entegre edilecektir.

Kamulaştırma yapılarak İmar Planı içerisinde yer alan ve açılmasına ihtiyaç duyulan yol ve kavşakların yeniden faaliyete kavuşturulması çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir.

Atalar Mahallesi Dere yatağı islah çalışmalarının tamamlanabilmesi için DSİ Bölge Müdürlüğü’nün direktifleri doğrultusunda hareket edilmektedir.

Belediyemize katılan Alaçam ve Avcılar Mahallesini İmar Planlarının projelendirilmesi yetkisi Meclis Onayımızdan geçerek T.C.İller Bankası yetkililerince etüd çalışmaları devam etmektedir.

Kanalizasyon Projesine devam edilerek Mecrada T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın genelgeleri doğrultusunda atıkların toplanmasına uygun depoların ihale aşamasında olduğu bilinmelidir.

hanak belediyesi
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 10:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?