20
Mayıs
2024
Pazertesi
HANAK - ARDAHAN

Kar ve Buz Festivali

Dondurucu soğuklar nedeniyle donan 124 kilometre karelik alana sahip Çıldır Gölü üzerinde bu yıl 3’ncüsü yapılacak olan Kar ve Buz Festivali’nin 2-3 Şubat tarihlerinde yapılacağı bildirildi.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ardahan Valisi Murat Yıldırım, “ İki yıldır Çıldır Gölü üzerinde yaptığımız Kar ve Buz Festivali tarihini 2-3 şubat olarak belirledik. Bu yıl Türkiye Buz Federasyonu ile ortaklaşa gerçekleştirerek festivali uluslar arası boyuta taşımayı hedefliyoruz. Bu yıl Türkiye Buz Federasyonu ve Ardahan Valiliği olarak işbirliği içerisinde daha geniş katılım sağlamak ve daha iyi tanıtım yapmak için bir proje çalışması yaptık. Dünyanın en büyük buz pistine sahip Çıldır Gölü’nü turizme kazandırmak için çalışıyoruz. Ağır kış şartlarının 7 ay yaşandığı bölgemizde kayak ve buz sporlarının gençlerimize yaptırmaya çalışıyoruz. Kar ve Buz Festivali’nde Avrupa buz paten şampiyonu milli sporcu Tuba Karademir başta olmak üzere birkaç çift patenci katılımını sağlamayı düşünüyoruz. Aksilik olmasa milli sporcularımız festivale katılarak doğal buz pistimizde kayarak tanıtımına katkı sunacaklardır.” Dedi.


Vali Yıldırım, Ardahan’da kış sporlarının gelişmesi ve bölge ekonomisine katkı sunması için alt yapı çalışmalarının tamamlanması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:” Çünkü özel sektör alt yapısı olmayan bölgelerde altyapı ile uğraşmaz.Geçmiş yıllarda yapılan Yanlızçam Uğurlu Dağ Kayak Merkezi bunun bir örneğidir.Alt yapısı eksik olan bir bölge turizmciye cazip gelmiyor.”

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 13:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tolga IP: 88.252.80.xxx Tarih : 15.11.2008 15:25:20

sayın valimiz bilmem bu yazdığımı okuyacakmısınız ama sizleri özledik.ardahanda öyle bir hal aldıkkki siz gittikten sonra yatırımcı yanaşmaz oldu.tam bir diktatör dönemi başladı.ama devletimiz büyük bakalım ne olacak