22
Mayıs
2024
Çarşamba
POSOF - ARDAHAN
Belediye Sayfaları

Arıcılık Eğitim Projesi'ne büyük ilgi

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın Ardahan’ın Posof İlçesi’nde uygulamaya başladığı Arıcılık Eğitim Projesi, Posof başta olmak üzere il genelinde büyük ilgi görüyor.
 
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun mali desteği ile Mavi Hilal Vakfı’nca yürütülmeye başlanan projede, Posof ilçesindeki işsizlere arıcılık eğitimi verilmesi amaçlanıyor. Toplam 75 kişinin eğitileceği proje, Posof Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği içinde hayata geçiriliyor.
 
Projenin Avrupa Birliği tarafından kabul edilmesinden sonra Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu tarafından Ankara'da ve Trabzon'da bir dizi eğitim çalışması düzenlendi. Uygulama esaslarına ilişkin verilen seminerlerden sonra proje Posof'ta duyurulmaya başlandı. Bu çerçevede broşürler dağıtıldı, köyler Mavi Hilal Vakfı ve Posof Kooperatifi personeli tarafından ziyaret edildi ve yerel basında konuya ilişkin haberler yayınlandı.
 
Eğitime katılmak amacıyla yapılan başvuruların tahmin edilenin de üzerinde olması, hem Mavi Hilal Vakfı'nı hem de Avrupa Birliği Delegasyonu'nu temsilen Posof'u ziyaret eden ekibi memnun etti.
 
Arıcılık konusunda teorik ve uygulamalı eğitimlerin verileceği kurslar, Ardahan Arıcılık Üretme İstasyonu Müdürlüğü uzmanlarınca veriliyor. Görsel ve yazılı materyaller konusunda hem Ardahan Arıcılık İstasyon Müdürlüğü'nün hem de İl Tarım Müdürlüğü'nün katkıları sağlanmış durumda.

28 Şubat 2005 tarihindeki ilk 25 kişilik kursiyer grubu, oluşturulan komisyon tarafından tespit ediliyor. Seçimlerin adil ve şeffaf yapılması için çeşitli objektif kriterler belirlendi. Buna göre kursiyerlerin seçiminde eski hükümlülere, arıcılık faaliyetini yürütmeye engel teşkil etmeyecek düzeyde özürlü olanlara, ev hanımlarına ve İŞ-Kur'a kayıtlı işsizlere öncelik verilecek.

Zafer Ağyar - Kenthaber / Ardahan
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 09:04:57
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 13:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?