22
Mayıs
2024
Çarşamba
POSOF - ARDAHAN
Belediye Sayfaları

Başkanın çürük bina tepkisi

Bozyiğit, Posof Kaymakamı Yıldıray Malgaç ile birlikte 2001 yılında temeli atılan ve kesin kabulü yapılmayan öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu. Kaymakam Malgaç, öğrenci yurdunun bir an önce eksikliklerinin giderilerek teslim edilmesi halinde ilçedeki yurt sıkıntısının ortadan kalkacağını söyledi.

Bozyiğit ise, kamu kurum ve kuruluş binalarının çürük olduğunu ileri sürerek, "Devlet, vatandaşa hizmet olsun diye bir şeyler yapmak istemiş. Lakin, işi verdiği müteahhitleri iyi kontrol etmeyerek binaların çürük yapılmasının önüne geçememiştir.

Ülkemizin 3 bin nüfuslu bir ilçesinde dahi en az 8 trilyon liranın binaların temeline gömülmesine göz yumulmuştur. Devletin kontrol mekanizmasının iyi işlememesi sonucu devlet bütçesi açık üstüne açık vermiştir" dedi.

Posof’ta 2001 yılında 397 milyar liraya ihale edilerek yapımına başlanan öğrenci yurdunun 1 trilyon lira harcanmasına rağmen hala bitirilemediğini söyleyen Bozyiğit, "Tarım Müdürlüğü’ne ait lojman ise tamamlanmasına rağmen binanın çürük olması nedeniyle teslim alınamadı ve konuyla ilgili dava 15 yıldır devam etmektedir. Türkgözü Gümrük sahasında yapılan hizmet binaları ile lojmanlar da çürük yapılarak, ekonomiye büyük bir yük oluşturdu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 11:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?