15
Mayıs
2024
Çarşamba
POSOF - ARDAHAN
Belediye Sayfaları

Çile sona eriyor

Ardahan Valisi Murat Yıldırım, kısa bir süre sonra hizmete açılacak olan 'Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi' sayesinde Ardahanlı hastaların başka illere sevk edilme çilesinin biteceğini söyledi.


Devlet Hastanesi bünyesinde fiili olarak var olan ancak işlerliği olmayan ve kısa bir süre sonra hizmete açılacak olan 'Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'ni gezip incelemelerde bulunan Vali Murat Yıldırım çalışmalarla ilgili olarak Hastane Başhekimi'nden bilgiler aldı.


Devletin yaklaşık olarak 700 bin YTL harcamada bulunarak bu yoğun bakım ünitesini kurduğunu ifade eden Vali Murat Yıldırım, "Yoğun bakım ünitemizin hizmete açılmasının ardından, hastalanan ve ilimizde yoğun bakım ünitesinin olmadığından dolayı başka illere sevk edilen vatandaşlarımız bu çileden kurtulacak ve burada tedavileri yapılabilecektir." diye konuştu.


Ardahan ve ilçelerinde toplam 34 uzman doktorun hizmet verdiğini dile getiren Vali Yıldırım, "Gelecek yıl ise Ardahan'a 150 yataklı bir hastane yapılması planlanmakta. Gayet modern ve çağın teknolojisi ile donatılacak bu hastanede odalar ikişer üçer kişilik olup hastaların her türlü ihtiyacına cevap verecek şekilde planlanmış olacak. Ardahanlı hak ettiği değeri muhakkak alacaktır. Her şey vatandaşımızın daha iyi hizmet verebilmek içindir." dedi.
Ardahan Sağlık Müdürü Kemal Yılmaz ise 4 kişilik bir ünitenin kendileri açısından son derece önemli bir hizmet olacağını belirterek, "Şuan yoğun bakım ünitemiz 4 kişilik kapasiteye sahip. Belki eskiden yoğun bakımda kalması gereken birçok hastayı başka illere sevk ediyorduk. Ama artık yoğun bakım ünitesinden dolayı sevk edilecek hastalarda azalma olacak." şeklinde konuştu.


Yılmaz, ünitenin ocak ayının ilk haftasında hizmete başlayacağını da vurguladı.

basından
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 10:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?