23
Mayıs
2024
Perşembe
POSOF - ARDAHAN
Belediye Sayfaları

En bilgili köy: Aşıkzulali

Posof'ta muhtarlar arasında düzenlenen bilgi yarışmasının galibi Aşıkzulali Köyü'nün muhtarı oldu. Birinci muhtar, 8 milyar liralık ödülü almaya hak kazandı.

Köy muhtarları ve azalarının bilgilerini ölçmek, görevlerini hatırlatmak, yeni çıkan yasaları öğretmek amacıyla düzenlenen yarışmaya 5 köy katıldı.

Yarışmada, muhtarlara Köy Tüzel Kanunları, Nüfus Kanunu, İnsan Hakları, tarımsal destek, tarım ve sağlık bilgileri, Osmanlı ve inkılap tarihi, genel kültür, Posof’un tarihi ve kültürü, coğrafya ve ekonomi konularından oluşan toplam 20 soru soruldu.

Yarışmayı, Ardahan Vali Vekili Ahmet Erdoğdu, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Ay, Posof Kaymakamı Yıldıray Malgaç, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Öte yandan, birisi yapım aşamasında olmak üzere toplam 3 adet internet sitesine sahip olan Aşıkzülali Köyü, bilişim dalında da lider oldu. Aşıkzülali Köyü'nün bir başka özellliği de eğitim ve öğretim kalitesi. Köyde yer alan bölge ilköğretim okulunun öğrencileri, ortaöğretim sınavlarında oldukça başarılı bir grafik sergiliyor. Ayrıca köyde kız çocuklarının eğitime katılma oranı yüzde 100.

Yarışmada ikinciliği Alabalık Köyü, üçüncülüğü de Taşkıran Köyü kazandı. İkinci 3 milyar, üçüncü ise 1 milyar liralık ödülün sahibi oldu. Yarışmacılara ayrıca çeşitli hediyeler verildi.

Zafer Ağyar - Kenthaber / Posof
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 10:12:56
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 14:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?