20
Mayıs
2024
Pazertesi
POSOF - ARDAHAN
Belediye Sayfaları

Kadın çiftçiler yarıştı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde bu yıl altıncısı düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışmasının Ardahan elemeleri yapıldı.

Yapılan yarışmaların ardından dereceye girenlere Tarım Müdürlüğü Hizmet Binasında gerçekleştirilen bir törenle hediyeleri Ardahan Valisi Sayın Murat Yıldırım tarafından verildi.

Kadın çiftçilerimizin yoğun katımlıda bulundukları programda konuşan Tarım İl Müdürü Fevzi Karakoç, Ardahan İlinin ekonomisi içerisinde tarımsal faaliyetlerin önemli yeri olduğunu ifade ederek, son yıllarda ildeki tarımsal faaliyetlerde olumlu gelişmelerin olduğuna değindi. Kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilerin kendilerine olan güvenlerini arttırmak, sosyal aktiviteler de bulunmaları sağlamak için bu etkinliklerin düzenlendiğini belirten KARAKOÇ; “Dünya ülkeleri ile tarımsal alanda rekabet edebilmek için tarımın bilinçli olarak yapılması gerekiyor. Bilinçli yapılmadığı zaman sonuçlar ortada. Bu çalışmalar sırasında erkeklerin eğitilmesi kadar kadınlarında bilinçlendirilmesi çok önemli. Bu nedenle Bakanlığımız altı yıldır yurt genelinde bu yarışmaları düzenliyor. Birinci olan ekibimiz bizi bölge yarışmalarında temsil edecek. Hedefimiz önce bölge ve daha sonra da Türkiye birinciliği kazanmak” dedi. 

Ardahan Valisi Sayın Murat YILDIRIM’ da yapmış oldukları konuşmasında Ülkemizde geçmiş zamanlarda tarımsal faaliyetlerin bilinçsiz olarak yapıldığına işaret ederek; “Türk kadını tarihi boyunca her alanda eşlerini yanında olarak üzerlerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmiştir. Tarım ve hayvancılık denince bu alanda kadının yeri inkâr edilemeyecek kadar fazla akla gelir. Şimdi görüyorum ki bu alanda kadınlarımız da artık bilinçleniyorlar ve çağın gereklerine göre bilgi ve makine donanımına sahip olarak bu sektördeki yerlerini ve önemlerini arttırıyorlar. Bilgi çık önemlidir. Ama tek başına bir anlam ifade etmemektedir. Bayan çiftçilerimizden ricam sahip oldukları bilgiyi kullansınlar ve üretimle birleştirsinler. Hiç olmadı, kendilerinin üretim imkânları yoksa çevresindeki çiftçi komşularıyla bilgilerini paylaşsınlar. Bilgiyi hep birlikte ekonomiye çevirelim. Bizde sizlere her zaman destek vermeye hazırız.” diye konuşmuşlardır.

Yapılan konuşmaların ardından merkez ve 5 ilçeden yarışmaya katılan kadın yarışmacılar arasından dereceye girenlere Ardahan Valisi Sayın Murat YILDIRIM tarafından çeşitli hediyeler verildi. Yarışma neticesinde Damal ilçesi birinciliği, Göle ilçesi ikinciliği, Ardahan merkezden katılan bayan çiftçilerimiz de üçüncülüğü kazandı.

ardahan valiliği
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 16:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?