30
Mayıs
2024
Perşembe
POSOF - ARDAHAN
Belediye Sayfaları

Kutlu doğum haftası etkinlikleri

Posof ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen programda Prof. Dr. Orhan Atalay 'Milli-Manevi Değerlerimiz' konulu konferans verdi.

Posof İlçe Müftülüğü tarafından Posof Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İlçe Müftüsü Fikret Mert, "Bütün bu merasimlerde Peygamberimiz anlatılmış ve onun her yönüyle anlatılmasına gayret gösterilmiştir. Peygamberimiz'in kutlu doğumunun 1437. yıl dönümünün vatanımız, milletimiz ve İslam alemi için hayırlara, uyanışlara vesile olmasını dilerim" dedi.

Daha sonra, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Atalay'ın verdiği 'Milli-Manevi Değerlerimiz' isimli konferansla devam etti.

20 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile yılda da bir gün olsa bile, bu sayede Hz. Muhammed'in (S.A.V) hayıtı ve önemi anlatılması çok faydalı olduğuna değinen Prof. Dr. Orhan Atalay, "Hz Peygamber evrensel bir peygamberdi. Birçok kişi onun kişiliğini örnek alarak Müslümanlığı seçerek onun hakkında çok güzel düşünceler ortaya koymuşturlar. Dinimiz, milli ve manevi değerlerini kendi kutsal kaynaklarımız olan Kuran'ı Kerimden ve peygamberimizden alır. Peygamberimizin tebliğini tüm dünyaya anlatmamız gerekir. İslam dininde ırkçılık, kin ve nefrete yer yoktur. Peygamberimizin doğuşu ile manevi değerleri ve İslamiyet bir elektrik akımı gibi her yeri sarmıştır. İnsanlık onunla çok şey öğrenmiştir" diye konuştu.

Etkinlik, katılımcılara verilen gül ve kutlu doğum aşı ikramı ile son buldu.

Posof İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına, Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, İl Müftüsü Emrulah Kaya, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 18:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?