16
Mayıs
2024
Perşembe
POSOF - ARDAHAN
Belediye Sayfaları

Posof'ta kızak yarışması

Posof İlçesinde, kar yağışı ve tipi sonrası Posof Kaymakamlığı tarafından kızakla kayma yarışması düzenlendi. 

Posof Halk Eğitim Müdürlüğü önünde bir rampada düzenlenen yarışlarda, yarışma kuralları hatırlatılarak dereceye giren bir kişiye kaymakamlık tarafından bir adet kızak verileceği belirtildi. 

Alparslan Caddesi Halk Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen kızakla kayma yarışmasına 35 kişi katıldı. 

5'er kişilik 7 gurupta yapılan kızak yarışmasına Posof Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar da katıldı. Kaymakam Çağlar ve yarışmacıların çoğu kızaktan düşerek kaza atlattılar.
Yarışma Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit'in işaretiyle başladı. Başkan Bozyiğit, "Bizim çocukluğumuz döneminde şehirden başlar piyade bölüğüne kadar pistin uzunluğu sürerdi. Ama rahat binemezdik, çünkü zaman zaman yasaktı" diye konuştu.
Kızakla kayma yarışmasını Ozan Aktaş kazandı. Ozan Aktaş'a ödül olan kızak Posof Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar tarafından verildi.
Kar yağışını eziyet olarak görmektense eğlenmeyi tercih ettiklerini ifade eden Posof Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, "Çocuklar ve büyüklerimizle birlikte karı eğlenceye çevirdik. Beraberce çocuklarla eğlenip vakit geçiriyoruz" dedi. 

Kaymakam Çağlar, kar yağışının bir güzellik, bir nimet olduğunu vurgulamak için böyle bir şenlik organize ettiklerini söyledi. Çağlar, birinci olan Ozan Aktaş'ı bir kar kızağı ile ödüllendirdiklerini belirterek "Bir sonraki organizasyonumuzda daha profesyonel bir düzenleme gerçekleştireceğiz" dedi, 

Yarışma esnasında üşüyenler dışarıda yakılan ateşte ısınırken, katılımcılara pilav üstü nohut ve tatlı ikram edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 10:52:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?