20
Mayıs
2024
Pazertesi
POSOF - ARDAHAN
Belediye Sayfaları

Posof'ta kurtuluş coşkusu

Posof ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Tören, kaymakamlık önündeki Atatürk anıtına çelenk sunularak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Daha sonra Alpaslan Caddesi Kayabaşı Mahallesi'ndeki şehitlik ziyaret edildi ve askeri manga tarafından saygı atışında bulunuldu.

Kutlama törenine Alpaslan Caddesi Halit Paşa İlköğretim Okulu önünde devam edildi. Kaymakam Oğuz Alp Çağlar, Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Hakan Aymaz ve Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, halkın bayramını kutladı.
Törende konuşan Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, "Cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarını tam hayata geçiriyoruz derken bir bakıyoruz önümüze engeller çıkıyor. Terörle mücadele ediyoruz. 'Bir parça rahatlayacağız' diyoruz, bir bakıyoruz ki toplumun içerisinde hiç gereği yokken, tartışmamız, projelendirmemiz gereken asli işlerimiz varken, sanal gerginlikler oluşturuluyor. Kılık kıyafet gerginliği, üniversitelerde başörtüsü gerginlikleri meydana getiriyoruz. Türkiye'nin demokrasisini ileriye götürecek bütün özgürlükleri uzakta tutup cımbızla çeker gibi ülkenin gündemine bir şeyleri tutup getiriyoruz. Askerlerin değil, uluslararası sermayenin işgal ettiği bir Türkiye oluşmasından korkuyorum. Umarım yanılırım. Birliğimizi, beraberliğimiz, kardeşliğimizi ve dostluğumuzu pekiştirecek günlerin bizim olmasını diliyorum ve 'Yaşasın Türkiye'nin tam bağımsızlığı' diyorum" ifadelerini kullandı.

Kutlamalarda şiirler okundu. Posof Lisesi halk oyunları ekibi gösteri sundu. Bu sırada yöneticiler de halk oyunları ekibiyle birlikte halay çekti. Tören resmi geçitle son buldu.

Kurtuluş yıldönümü nedeniyle çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Posof'un kurtuluş törenlerine Posof Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Hakan Aymaz, Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, adli personel, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 16:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?