17
Mayıs
2024
Cuma
POSOF - ARDAHAN
Belediye Sayfaları

Posof'ta Mavi Hilal Vakfı'ndan örnek bahçe

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı tarafından Ardahan'ın Posof İlçesi Yurtbekler Köyü'nde örnek bahçe kuruldu.
Baku-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın geçtiği bölgelerde uygulanan kalkınma projesi kapsamında, Posof İlçesi'nde yok olan meyveciliği yeniden canlandırmak için çalışma başlatıldı. Mavi Hilal Vakfı'nın maddi destek verdiği projeye, Tarım Müdürlüğü teknik yardımda bulunurken, Jandarma Alay Komutanlığı personeli de projeye işgücü olarak katıldı.
Ardahan'ın Posof İlçesi Yurtbekler Köyü'nde kurulan örnek bahçedeki fidan dikimi öncesi, dün Yurtbekler Sınır Karakolu önünde bir program düzenlendi. Programda, Ardahan Jandarma Alay Komutanı Albay Aydın Baçık ile Posof Kaymakamı Ogün Bahadır'ın yaptıkları konuşmaların ardından, Yurtbekler Köyü'nde 2 dekarlık alanda oluşturulan örnek bahçeye kiraz ve elma fidanı dikildi.
Fidan dikimini; Yurtbekler Sınır Karakolu'nda görevli askerler, Yurtbekler Köyü İlköğretim Okulu ve Ardahan İzci grubu öğrencilerinin gerçekleştirdiği
törene, Posof Kaymakamı Ogün Bahadır, Jandarma Alay Komutanı Albay Aydın Bacık, Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, Tarım Müdürlüğü ekipleri ve vatandaşlar katıldı.
ARDAHAN - İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 00:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?