23
Mayıs
2024
Perşembe
POSOF - ARDAHAN
Belediye Sayfaları

Uluçam Köyü kayıyor

Ardahan’ın Posof İlçesi’ne bağlı Uluçam Köyü sakinleri, 8 aydır görülen toprak kayması sonucu 5 evin yıkıldığını belirterek, köyün tahliye edilmesini istedi.

Her an toprağın altında kalma korkusuyla geceleri uyuyamadıklarını dile getiren köylüler, yetkilileri göreve çağırdı. 18 haneli, 96 nüfuslu Uluçam Köyü’nde geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlayan toprak kayması sonucu köy 2 metre kaydı. Kayma sebebiyle 5 ev yıkılırken, vatandaşlar başka bir yerleşim yerine taşınmayı istedi. Köy muhtarı Özgür Güngör, erozyonun köyü ikiye böldüğünü belirterek, Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkililerinin inceleme yaptığını, evi yıkılan 5 ailenin başka yerlere taşındığını söyledi.

Güngör, köyün tamamen tahliye edilip edilmeyeceği konusunda bakanlıktan görüş alındıktan sonra karar verileceğini bildirdi. Köy halkından Sultan Şentürk ve Safiye Tekin, "Geçen yıl başlayan küçük bir çizgi, zaman içerisinde genişleyerek köyü ikiye böldü. Köyümüzde 5 ev ve bu evlere ait ahırlar ve samanlıklar çöktü. Devletten bir an önce köyün başka bir alana tahliyesini bekliyoruz. Çöken 5 evde kalan ailelerden 2’si okulun kullanılmayan lojmanına yerleştirildi, 3 evde yaşayanlar ise komşulara sığındı. Geceleri uyuyamıyoruz. Sabahlara kadar nöbet tutuyoruz. Her an toprağın altında kalmaktan korkuyoruz" dedi.

Hükümdar Gündüz isimli vatandaş da, "Köyümüzde meydana gelen toprak kayması nedeniyle köy ikiye bölündü ve köyün yarısı yıkıldı. Köyün çaya yakın kısmında toprak aşınması oluyor ve mahalle kayıyor. Devlet büyüklerimizden köyün bir an önce güvenli bir bölgeye tahliyesini bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 12:56:00
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 17:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?