20
Mayıs
2024
Pazertesi
POSOF - ARDAHAN
Belediye Sayfaları

Yaban çilekleri olgunlşmaya başladı

Posof ilçesinde yaban çilekleri olgunlaşmaya başladı. Posof ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen ve normal çileğe oranla daha küçük olan yaban çileğinin vitamin deposu olduğu açıklandı.

Doğada kendiliğinden yetişen ve normal çileğe oranla daha küçük olan yaban çileğinin vitamin deposu olduğu ve bazı hastalıklara yol açan virüsleri öldürücü etkisi bulunduğu bildirildi.

Uzmanlara göre çilek; bağışıklığı güçlendiren, besin değeri yüksek bir meyve. Çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etki taşır. Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. Kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler içerir. İdrar söktürücü, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi vardır. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür. Çok güçlü bir besin olduğu için bazen alerjiye neden olabilir. Halk arasında dağ çileği olarak da bilinen yaban çileği C vitamini açısından oldukça zengin. Yaban çileği aynı zamanda ishale yol açan bazı mikroorganizmaları durdurma özelliğine de sahip. Yaban çileği çok besleyici ve vücuda zarar verecek bazı kimyasal maddelere karşı savaş yürütüyor. Sigaranın neden olduğu damar tahrip edici özelliği azaltabiliyor.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 19:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?