24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Depremzedelere ceviz yardımı

Bingöl'ün Genç İlçesi'nde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri, Pakistanlı depremzedeler için ceviz topluyor. Öğrenciler topladıkları cevizleri satıp parasını depremzedelere yollayacak.

Kırsalda yaşadıkları için maddi sıkıntı çeken öğrenciler, depremzedeler için ceviz toplama kampanyası başlattı. Genç YİBO Pansiyon Başkanı Hasip Gönlüaçık tarafından organize edilen kampanyada öğrenciler, köylerinden getirdikleri cevizleri okul idaresi gözetiminde bir odada biriktirmeye başladı. Deprem acısını çok iyi bildiklerini ifade eden öğrenciler, okumak için köyler ve kırsal kesimden geldiklerini söyledi.

Paralarının olmadığını belirten öğrenciler, Pakistan'da zor durumda olanlara yardımcı olmak için topladıkları cevizleri satıp parasını göndereceklerini belirtti. Köylerinden topladıkları cevizleri, Pansiyon Başkanı Hasip Gönlüaçık ve okul idaresi gözetiminde bir odaya dolduran öğrenciler, kampanyanın bayram sonrasına kadar devam edeceğini söyledi.

Kampanyaya destek vermek için evleri yakın köylerde bulunanlar hafta sonları gidip köylerinden ceviz getirirken, evleri uzak olanların ise bayram tatili için gidecekleri köylerinden ceviz getirecekleri kaydedildi.

730 öğrencisi bulunan Genç YİBO öğrencileri tarafından başlatılan kampanyanın olumlu bir hareket olduğunu söyleyen okul idaresi, toplanan cevizlerin kilogramının 5 YTL'den satılacağını ve buradan elde edilecek bütün gelirin Pakistanlı depremzedelere gönderileceği bildirildi.

Öte yandan, Genç YİBO'da daha önce öğretmen ve personel arasında 516 YTL para toplanarak, depremzedelere yardım amacıyla gönderildiği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 14:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?