16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Köylülerin içme suyu sıkıntısı

Genç ilçesi Ardıçdibi köyü Aliçapan mezrasında içme suyu şebekesi olmadığı için büyük sıkıntıların yaşandığı belirtildi.

Mezra sakinleri yaşadıkları içme suyu sıkıntısının bitmesi için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. 25 hane ve 400 nüfuslu mezrada ikamet eden Alaattin ve Rahim Biner adlı vatandaşlar, defalarca sözlü ve yazılı olarak ilgili birimlere içme suyu şebekelerinin olmadığını bildirmelerine rağmen bir gelişme yaşanmadığını söyledi.

Köy meydanında bululan tek çeşmeden içme suyu ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını belirten vatandaşlar, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projesi ile mağduriyetlerinin giderilmesini beklediklerini belirtti. Köy meydanında bulunan tek çeşmeden içme suyunu karşılayan köylüler, kişisel temizlik ve hayvanlarının su ihtiyaçlarını da Murat Nehri'nden bidonlarla taşıdıkları su ile giderdiklerini söyledi. Köylerine içme suyu şebekesi yapılmasını isteyen köylüler, "Bu durum salgın hastalıklara da sebebiyet verebilir. Bir an önce birileri sesimizi duyup bizlere yardımcı olsun" şeklinde konuştu.

İçme suyu probleminin yanı sıra yol ve elektrik gibi sıkıntılarının da olduğunu vurgulayan köylüler, devlet hizmetlerinden faydalanmak istediklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 14:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?