19
Mayıs
2024
Pazar
KARLIOVA - BİNGÖL
Belediye Sayfaları

Bingöl tek yürek

Bingöl il merkezi ve Karlıova ilçesinde cuma namazı sonrasında sokağa çıkan vatandaşlar, tek yürek olup İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını kınadı.

Bingöl Ulu Camii'den çıkan vatandaşlar, ellerine aldıkları Filistin bayrakları ile Alperen Ocakları tarafından düzenlenen İsrail'i protesto eylemine katıldı. Genç Caddesi'ndeki saat kulesi önünde toplanan vatandaşlar, bir süre slogan attıktan sonra İsrail'e tepki göstermek için yürüyüş yaptı. Yürüyüşe camiden çıkan vatandaşların yanı sıra büyük bir kalabalık grup katıldı. Saat kulesi önünde yürüyüşe başlayan kalabalık sık sık tekbir getirerek, 'Kahrolsun İsrail', 'Filistin'e selam, direnişe devam', 'Hepimiz askeriz, İsrail'e yeteriz' şeklinde sloganlar attı. Filistin bayrakları ve İsrail'i kınayan pankart ve dövizlerle yürüyüş yapan kalabalık, Genç Caddesi'nden İnönü Caddesi, Hükümet Konağı arkası, Hastane Caddesi'nden başlangıç noktası olan saat kulesine kadar yürüdü. Yürüyüşün yapıldığı caddeler trafiğe kapatılırken, kalabalık saat kulesi önünde bir süre İsrail'e tepki gösterdikten sonra sessizce dağıldı.

Saat kulesi önünde toplanan kalabalığa seslenen Alperen Ocakları Bingöl İl Başkanı Mehmet Bürkek, Filistin'e yapılan saldırıları kınamak için İsrail ve ABD mallarına boykot çağrısı yaptı. Bürkek, İsrail ve ABD ürünlerine ödenen paranın Müslümanlara sıkılan kurşun olarak geri döndüğünü belirterek, bütün Bingöllüleri boykot çağrısına uymaya davet etti.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde de cuma namazından çıkan vatandaşlar, İsrail'i kınamak için yürüyüş yaptı. Vatandaş, esnaf ve köylü ve öğrencilerin oluşturduğu kalabalık Süleymaniye Camii önünde toplanarak Fatih Caddesi'nden kaymakamlık önüne kadar slogan atarak yürüdü. Kalabalık, yürüyüşün ardından sessizce dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 15:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?