18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARLIOVA - BİNGÖL
Belediye Sayfaları

Deprem bölgesinde karne sevinci

Karlıova'da 6 Haziran 2005 tarihinde sabah saatlerinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki şiddetli depremde hasar gören okullarda karne sevinci yaşandı. Öğrenciler, Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törenle karnelerini topluca aldı.

Karne dağıtım töreninde öğrencilere seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Çakan, 2004-2005 eğitim-öğretim yılında 4 büyük deprem yaşadıklarını ve depremlerde can kaybının olmamasıyla teselli bulduklarını söyledi. Çakan, "Karlıova’da 12 Mart, 14 Mart ve 24 Mart ile 6 Haziran tarihlerinde meydana gelen 4 deprem dolayısıyla eğitim öğretim hizmetlerimiz aksamış, sizlerin moral ve motivasyonları bozulmuş. Tek sevincimiz 4 büyük depremde de ilçemizde herhangi bir can kaybının olmamasıdır" dedi.

Konuşmaların ardından temsili olarak birkaç öğrenciye karnelerinin verilmesinin ardından tüm öğrenciler, kendi sınıf öğretmenlerinin elinden karnelerini aldı.

Duygularını dile getiren Karlıova Lisesi öğrencilerinden Ceylan Bingöl, depremin sevinçlerini gölgelendirdiğini söyledi. Bingöl, "Tabii ki deprem sevincimize gölge düşürdü. Ama her şeye rağmen notlarımın iyi olması beni kendime getirdi. Deprem nedeniyle birçok arkadaşımızla görüşemedik, bu yüzden içim buruk" dedi.

Depremde ilçe merkezinde 5, köylerde 22 olmak üzere toplam 27 okul hasar görmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 15:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?