18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARLIOVA - BİNGÖL
Belediye Sayfaları

Deprem bölgesine yardım

KARLIOVA'DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM ELİ

Bingöl'ün Karlıova İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen bir kampanya ile 6.0 şiddetindeki depremde 41 kişinin hayatını kaybettiği Elazığ'ın Palu, Karakoçan ve Kovancılar ilçesindeki depremzedelere yardım eli uzatıldı.

Karlıova Kaymakamı Eşref Yoncuz ile İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bingöl'ün girişimleri sonucunda yardım kampanyası başlatıldı. Karlıova Kaymakamı Eşref Yonsuz, Kovancılar ve Palu ilçelerine bağlı köy ve mezralarda yaşayan vatandaşların can ve mal kaybına uğramaları, evlerini ve yaşamlarını idame ettirecekleri tüm eşyalarını, geçimlerini sağladıkları hayvanları kaybetmeleri sebebiyle bu vatandaşların bir nebze de olsa acılarının sarılması için bir yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. Yonsuz, "Kampanyaya 2005 yılında sık sık depremler yaşayan ilçe halkımız büyük ilgi gösterdi. İlçe esnafı gıda ve nakdi yardımlarda bulunurken, ilçede görevli kamu çalışanları da kampanyaya nakdi destekte bulundu. Ayrıca ilçemiz Kargapazar Köyü İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri de yardım kampanyası düzenleyerek toplanan yardımları bizim kampanya ile birleştirdi" dedi.

Kampanya kapsamında toplanan 7 bin 773 TL nakit para ile gıda, ilaç ve giysi gibi diğer malzemelerden oluşan paketler İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bingöl, İlçe Müftüsü Muammer Özkalaycı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Emin Çakan tarafından Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde kurulan kriz merkezi başkanlığına teslim edildi. Toplanan nakit para ve yardım paketleri makbuz karşılığında Kovancılar İlçe Kaymakamı'na teslim edildikten sonra Kaymakam Eşref Yonsuz ve beraberindeki heyet depremde en çok hasarın meydana geldiği Okçular ve Yukarı Kanatlı köylerini gezerek depremzedelerin sorunlarını dinledi.

Kaymakam Eşref Yonsuz, depremin acılarını yaşamış bir bölge olarak Karlıova ilçe halkının kendisine yakışanı yaparak kampanyaya her türlü desteği verdiğini söyledi. Yonsuz, "Kampanyamıza destek veren tüm ilçe halkımıza teşekkür ederiz. Bu vesile ile Elazığ depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan ve maddi manevi zarar gören vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" ifadelerini kullandı.

KARLIOVA'DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM ELİ
KARLIOVA'DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM ELİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 15:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?