18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARLIOVA - BİNGÖL
Belediye Sayfaları

Okullar ev ortamına dönüştü

EV ORTAMINDA EĞİTİM

Bingöl'ün Karlıova İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz, bir ilki gerçekleştirerek 50 köy ve mezra okulunun derslikleri ile 2 yatılı ilköğretim bölge okulu (YİBO) yatakhanesini halılarla döşeyerek, okulları ev ortamına dönüştürdü.

Göreve başladığı günden itibaren sürekli köy ziyaretlerini gerçekleştiren ve gittiği her köyde okullarda yaşanılan eğitim sorunlarını dinleyen Kaymakam Eşref Yonsuz, çamurlu yollardan gelerek derslikleri kirleten çocukların bu sorununa çözüm bulmak için çalışma başlattı. Kaymakam Eşref Yonsuz tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında köy içi yolların stabilize ve çamurlu olması sebebiyle çok tozlu ve çamurlu olan dersliklerin yerine daha temiz ve hijyenik bir ortamda eğitimlerin devam etmesi için okullara halı döşenmesine karar verildi. İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz'un yoğun çaba ve katkıları ile bulunan sponsorlarla 50 köy ile mezra okulu derslikleri ve 2 YİBO'nun yatakhane ile etüt salonları halılarla döşendi.

Bir ilki gerçekleştirerek okul dersliklerini eve dönüştüren Kaymakam Eşref Yonsuz, bu uygulama ile daha önce tozlu ve çamurlu dersliklerde eğitim gören öğrencilerin hijyenik ve temiz bir ortamda ders görebileceğini söyledi. Kaymakam Yonsuz, "Köy ve mezra yollarımız çamurlu ve stabilize olduğu için okula giden çocuklarımız derslikleri kirletiyor ve sağlıksız ortamlarda eğitim yapıyorlardı. Bu durumu gördükten sonra çözüm yolları aradık. Yaptığımız çalışmalar sonrasında okullara halı döşenmek suretiyle bu sorunu çözebileceğimize karar verdik. Bu doğrultuda sponsor ayarlayarak okullarımızın derslikleri ile YİBO'larımızın yatakhane ve etüt salonlarını tamamen halılarla döşeyerek ev ortamına kavuşturduk. Okul ve YİBO'larda serilen halılarla öğrencilerin kendilerini ev ortamında hissetmelerini sağladık. Bu uygulama ile aynı zamanda öğretmen ve öğrenciler her gün sınıfları temizleme derdinden kurtularak asıl görevlerini icra etme imkanına kavuştu. Halı döşediğimiz tüm okullarımızda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla öğrencilerin dersliklerde giymeleri için terlikler alındı" dedi.

Çamurlu ayakkabılarla okula gelen öğrenciler, kapıda giydikleri terlikleriyle derse girip eğitimlerini yapıyor. Ayrıca ilçeye bağlı köy ve mezralarda döşemelerin yapılmadığı okullar için sponsor ve ödenek arayışının devam ettiği bildirildi. Ödenek ve sponsor bulunması halinde tüm okulların halı ile döşeneceği belirtildi.

EV ORTAMINDA EĞİTİM
EV ORTAMINDA EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 18:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?