18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Onarılmayan okullar tedirgin ediyor

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde meydana gelen depremlerin ardından hasar gören okul binalarının onarılmaması, öğrenci ve velileri tedirgin ediyor.

Karlıova İlçesi'nde 14 okul binasının kullanılamaz hale gelmesine rağmen hiç bir çalışma yapılmadığını belirten Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Metin Bingöl, eğitim başlayınca çocukların nerde okuyacağını merak ettiğini söyledi.

İlçe Kaymakamı Erkan Çapar ve Milli Eğitim Müdürü Aydın Dilsiz ile görüştüğünü belirten Bingöl, hasar gören hiç bir okulun onarılmamasından dolayı duydukları endişeyi yetkililere anlattığını açıkladı.

Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürü'nün geçici olarak sağlam bir okulda ikili eğitim yapılacağını ve diğer öğrencilerin ise, Toklular Köyü İlköğretim Okulu'na servislerle taşınacağını söylediğini kaydeden Bingöl, bu durumun çok büyük sorumluluklar ortaya koyduğunu ifade etti.

Öğrenci velileri ile görüştüklerini ve bu durumu kabul etmeyeceklerini kaydeden Bingöl, "Yıkılan okullar onarılamadıysa, bunların yerine eğitimi aksatmayacak şekilde prefabrik okul yapılmalıdır.

Karlıova İlçesi'nden 5 kilometre uzaklıkta bulunan Toklular Köyü İlköğretim Okulu'na kimse çocuklarını göndermek istemiyor. Burası kış memleketidir. Çok kar yağdığı için kışın genelde yollar kapalı oluyor. Bu uygulamalar ile birlikte ilçemizde zaten en alt seviyelerde olan eğitim tamamen felç olur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 22:59:13
Güncelleme :30 Ekim 2005 Pazar 16:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 81.213.217.xxx Tarih : 31.08.2005 16:20:45
merhaba ben bingöl karlıova ilçesinde oturuyorumm kış yaklaştı ama biz nerde okuyacağz hala bişi yok okullarımız çok maddi bir hasar görmekte bu yüzden okula girmeye korkuyoruz