8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL - MERKEZ - BİNGÖL

Serdar Atalay

Atalay, 1970 Bingöl doğum olup İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunudur. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Mimarlık eğitimimi 1992 yılında tamamladıktan sonra, aynı yıl, bursiyeri olduğu Bayındırlık Bakanlığı'ndaki mecburi hizmetimi yerine getirmek üzere Bingöl Bayındırlık İl Müdürlüğü'nde mimar olarak göreve başladı.

1994 Yerel Seçimlerinde Bingöl Belediyesinde oluşan yeniden yapılanma sürecinde yapılan teklif ile Bingöl Belediyesinde yeni kurulan Bingöl Belediyesi İmar Müdürlüğü görevine atandı. Görev yaptığı dönemde, Bingöl ilinin tüm İmar Planlarının revize edilerek şehrin ihtiyaçlarına göre güncellenmesi sağlanmıştır. 1997 yılı mart ayına kadar bulunduğu bu görevde, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul B.Şehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesine tayin olarak Mesken ve Gecekondu İşleri Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

Görev yaptığı süre içinde Türkiye'nin ilk Kentsel Dönüşüm projelerini gerçekleştirilmek suretiyle Alibeyköy, Kartal, Kâğıthane, Pendik, G.O.Paşa gibi ilçelerde 5.000 civarında gecekondu tasfiye edilerek yerine bütün sosyal donatı alanları ile birlikte yeni konutlar üretilmiştir.
2004 yılında, 7 yıl süreyle görev yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında ki görevinden, Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığı görevine atandım.

22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Partiden Bingöl Milletvekili aday adayı olmak üzere istifa ettiği ve seçim sonrası tekrar atandığı görevinde, yarım kalmış tüm spor yatırımlarını tamamlamanın yanında 81 İlimizde bir çok spor tesisi projesi başarıyla gerçekleştirilmiş, yine ülkemizin ev sahipliğini yaptığı İzmir 2005 Dünya Üniversiteler arası Yaz Spor Oyunları ve 1. Karadeniz Spor Oyunları gibi uluslar arası organizasyonlar için gerekli spor tesislerinin projelendirilmesi ve yapımlarında gösterilen başarı Uluslar arası Federasyonların bile dikkatini çekerek taktirlerine mazhar olunmuştur. Yine 2011 yılında Ülkemizde düzenlenecek olan Erzurum Dünya Kış Üniversite Oyunları ile Trabzon Avrupa Gençlik Oyunları için gerekli tüm projeler hazırlanmış ve tesislerin zamanında bitirilebilmesi için gerekli planlama yapılmıştır.

Bu amaçlarla dünyanın bir çok ülkesinde bulunan (ABD, Çin, Almanya, İtalya, Belçika, Fransa, İsviçre, Norveç, Slovenya, Avusturya, Liechtenstain) çok sayıda spor tesisleri tarafımca incelenerek ülkemiz şartlarına uygun 100'e yakın yeni proje üretilmiştir.
Bununla birlikte Ülke genelinde şehir merkezlerine sıkışmış teknolojisi geri ve ekonomik ömrünü tamamlamış bir çok spor tesisinin bulunduğu değerli taşınmazları Belediye Başkanlıkları ile ortaklaşa çalışmalar yapmak suretiyle ekonomiye kazandırılmış, bu yolla Devlet Bütçesinden hiçbir harcama yapılmadan hatta bütçemize de katkılar sağlamak suretiyle ülkemize bir çok devasa spor tesisleri kazandırılmıştır. İstanbul (Ali Sami Yen Stadyumu) Kayseri, Antalya, Gaziantep, Tokat, Erzurum, Rize illerinde bu amaçla yapılan çalışmalar başarıyla sonuçlandırılmıştır. Bu arazilerin değerlendirilmesi sayesinde şu ana kadar 500 milyon YTL kaynak üretilmiştir.

Bu arada İlimiz Bingöl'e de imkanlar elverdiği ölçüde bir çok yatırım yapılmış, İlimiz Dernek ve Vakıflarına her türlü maddi ve manevi destekler verilmiştir. İlimize dönük bir çok sosyal ve kültürel çalışmanın yanı sıra Bingölspor'a da büyük destekler verilmiştir ve verilmeye devam edilecektir.
 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar