30
Mayıs
2024
Perşembe
SOLHAN - BİNGÖL

20 hektar kül oldu

Bingöl'ün Solhan ilçesinde, bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangınında 20 hektarlık alan kül oldu.


Alınan bilgilere göre yangın, dün akşam saatlerinde Orman İşletme Müdürlüğü'nün 4 yıl önce ilçenin kuzeyinde bulunan tepeye kurduğu 80 hektarlık fidanlık alanda çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangının etkili olduğu bölgeye araç yolu olmaması nedeniyle itfaiye ekipleri müdaha edemezken, kısa sürede büyüyen yangını vatandaşlar kendi çabalarıyla söndürdü. Vatandaşların büyük çabaları sonucu 1,5 saatte söndürdüğü yangında can ve mal kaybı yaşanmazken, 4 yıl önce dikilen fidanların bulunduğu yaklaşık 20 hektarlık bölüm kül oldu.


Ulaşımın yetersizliğinden yakınan Boğlan Mahallesi Muhtarı İbrahim Öztürk "İtfaiyenin gidebileceği yol olsaydı, yangın daha kısa sürede söndürülebilirdi" dedi.
Ormanlık alanlara verilen önemin yetersizliğinde de yakınan Öztürk, "Bu yangın bizim için bir ihtardır. Orman muhafaza memurları olmalı, ormanlarımız sürekli gözetim altında tutulmalı, olası yangına müdahale edebilmek için ulaşım kolaylaştırılmalı, ormanlarımıza gereken önem verilmeli" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 17:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kayip_kentli IP: 88.227.29.xxx Tarih : 20.03.2009 19:42:28

memlekete degil fidan celikten agac diksen yine yakarklar kuruturlar bizim milletimiz cani bir miletti ne yazikki olan emege oldu halkımızdan sag duyulu olmasını temeni ederim   SAYGILARIM