18
Mayıs
2024
Cumartesi
SOLHAN - BİNGÖL

Komutanlar hayran kaldı

KOMUTANLAR YÜZEN ADA'YA HAYRAN KALDI

Bingöl'ün Solhan ilçesi Hazarşah köyü Turnalar Gölü üzerinde bulunan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tabiat anıtı olarak ilan edilen Yüzen Ada'ya giden komutan ve valiler hayranlıklarını gizleyemedi.

Solhan ilçesi Hazarşah köyü Aksakal mezarsında 19 köylünün terör örgütü tarafından katledilmesinin 18. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene katılan protokol heyeti Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından Yüzen Ada'ya götürüldü. Elazığ Valisi Valisi Muammer Erol, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral M. Korkut Özarslan, Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Öner, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hamza Celepoğlu, Elazığ İl Jandarma Komutanı Zafer Karakoç, Bingöl

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş ile birlikte Yüzen Ada'ya giden Vali İrfan Balkanlıoğlu, misafir meslektaşı ve komutanlara tabiat anıtı hakkında bilgi verdi. 300 metrekarelik Turnalar Gölü üzerinde bulunan 3 adacığın kendiliğinden hareket ettiğini anlatan Vali Balkanlıoğlu, bu adaya yerli ve yabancı turist çekmek için çalıştıklarını söyledi. Yüzen Ada hakkında misafirlerini bilgilendiren Vali Balkanlıoğlu, daha sonra meslektaşı Elazığ Valisi Muammer Erol ve komutanlarla birlikte bir

adacığa çıkarak kısa bir gezinti yaptılar. Kalabalığın hareketleri ile yerinden kaymaya başlayan adacık bir kıyıdan diğer kıyıya kadar ilerledi. Bu durumu gören komutanlar hayranlıklarını gizleyemedi. Bir süre adacık üzerinde gezinen heyet daha sonra Yüzen Ada'dan ayrıldı.

Yöre halkı tarafından keşfedilen Yüzen Ada'nın derinliği hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Görülmemiş bir tabiat olayına sahip adacıklar üzerinde ot ve bodur ağaçları yeşermekte. Bingöl-Solhan karayolundan 5 kilometre uzaklıkta bulunan ada özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

KOMUTANLAR YÜZEN ADA'YA HAYRAN KALDI
KOMUTANLAR YÜZEN ADA'YA HAYRAN KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 17:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?