31
Mayıs
2024
Cuma
SOLHAN - BİNGÖL

Acı gün anıldı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde, PKK terör örgütü tarafından 15 yıl önce köylerine giderken araçlarından indirilerek katledilen 19 vatandaş düzenlenen törenle anıldı.

20 Ekim 2007


Solhan Kaymakamlığı ile Bingöl Şehit Aileleri, Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) tarafından ortaklaşa düzenlenen anma programı, katliamın meydana geldiği Solhan ilçesi Hazarşah köyü Aksakal mezrası Çeşme mevkiinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programda, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Hazarşah Köyü Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Üstçavuş Mustafa Şahin, bundan 15 yıl önce Hazarşah kırsalında güvenlik kuvvetleriyle PKK terör örgütü arasında çıkan çatışmada 19 teröristin ölü, 1 teröristinse yaralı olarak ele geçirildiğini hatırlattı. Terör örgütünün bu olayı Hazarşah köylülerine mal ederek, masum insanların yolunu keserek kurşuna dizdiğini belirten Şahin, "20 Ekim 1992 tarihinde akşam saat 17.00 sıralarında Aksakal Mezrası Çeşme mevkiinde pusu kuran teröristler, köy aracını durdurup uzun namlulu silahlarla vatandaşlarımızı taramışlar. Olayda 19 kişi şehit olmuş, 7 kişi de yaralanmıştır" dedi.


BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen ise, 'Şehitlerin vurulunca değil, unutulunca ölür' gerçeğinden yola çıkarak bu anma programlarını düzenlediklerini ifade etti. Sözen, "Bir yandan şehitlerimizi unutmadığımızı göstermek, diğer yandan bu anma programlarını yaparak PKK terör örgütünün kirli ve kanlı geçmişini gelecek nesillere gösterme çabası içerisindeyiz. Bu anıtın önünden geçecek bütün duyarlı insanlar PKK'ya lanet okuyacak, PKK'nın kirli yüzünü bir kez daha görecektir' ifadelerini kullandı.


Yapılan konuşmaların ardından protokolünde katıldığı telin yürüyüşü yapıldı. Anıtın önünden Hazarşah köyüne kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 2 kilometre yürüyen kalabalık, sık sık 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde sloganlar attı.


PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen katliamda yakınlarını kaybeden Hazarşah köyü halkına başsağlığında bulunan Vali Vehbi Avuç, tüm şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini belirterek, "Devlete, millete kötülük yapmak isteyen herkese ve başta PKK illeti olmak üzere nefretlerimi tekrar buradan bildirmek istiyorum. Allah belalarını versin diyorum. Bugün de buradaki 19 şehidimizi anmış bulunmaktayız" dedi.


Anma programa 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Haluk Çetinkaya, AK Parti Bingöl milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, Solhan Kaymakamı Yaşar Aksan, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, daire müdürleri, köylüler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 13:02:07
Güncelleme :10 Ocak 2008 Perşembe 13:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz SÖNMEZ IP: 212.156.204.xxx Tarih : 31.03.2008 20:09:59

yıllar önce pk.k nın masum halkımıza yaptığı bu çirkin ve hain saldırıyı kınıyoruz . ve vefat eden şahısların aileleri ve tüm yakınarına başsağlığı diliyorum. allah hainlere fırsat vermesin