31
Mayıs
2024
Cuma
SOLHAN - BİNGÖL

Mehmetçik helikopterle hayat kurtardı

Kar yağışı nedeniyle yolları ulaşıma kapanan Bingöl'ün Yedisu ilçesinde düşük yapan kanamalı bir bayan, askeri helikopterle kurtarılarak hastaneye ulaştırıldı.

Bingöl'ün en küçük ve uzak ilçesi olan Yedisu ilçesinde İlçe Belediye Başkanı Cemal Kırtay'ın 5 aylık hamile eşi Şengül Kırtay düşük yaptı. Kanaması olan ve yolların kapalı olması sebebiyle hastaneye kaldırılamayan 36 yaşındaki 2 çocuk annesi kadın için Mehmetçikten yardım istendi. Hastanın kurtarılması için seferber olan Mehmetçik hemen harekete geçerek ilçeye helikopter gönderdi. Çok zor hava şartlarına rağmen ilçeye giden helikopter kar üstüne iniş yaptı. Helikopterde bulunan Bingöl Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktorun ilk müdahalesinin ardından il merkezindeki kışlaya getirilen bayan Kırtay, ambulansla Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane ameliyata alınan annenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Eşini ölümden döndüren Mehmetçiğe minnettar olduğunu belirten Belediye Başkanı Kırtay, ilçelerinde yaz kış demeden her zaman halkla iç içe olan Mehmetçiğe teşekkür ettiğini söyledi. Eşinin kurtarılmasının mutluluğunu yaşadığını ifade eden Kırtay; "Çok zor hava şartlarına rağmen kendi hayatlarını hiçe sayarak hastamı kurtaran Mehmetçikten Allah razı olsun. Böyle zor günlerde devletimizin ve askerimizin yanımızda olduğunu bir kez daha gördük" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 13:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?