19
Mayıs
2024
Pazar
SOLHAN - BİNGÖL

METEM'den bir proje daha

Solhan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nden (METEM) başarılı bir proje daha.

Danışmanlığı Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Bölüm Şefi Rasim Peker tarafından gerçekleştirilen projeyi; Elektrik Elektronik Teknolojisi alanından Mustafa Varan, Mehmet Tavlar Bilişim Teknolojisi Alanından Saim Koçihan, Ahşap Teknolojisi Alanından Mücahit Bağımsız ve Motorlu Araçlar Teknolojisinden Muhammed Memiş adlı öğrenciler hayata geçirdi.

İŞTE AKILLI GİT PROJESİ

AKILLI GİT isimli proje, mikro denetleyiciler, çeşitli sensörler ve yarı iletken malzemeler yardımı ile gerçekleştirildi. Proje, otomobillerde ön ve arka kapıların, ön kaput ve bagaj kapısının açık veya kapalı olup olmadığının durumu, park esnasında ön ve arka tamponların yakınındaki nesneye yaklaşma durumu LCD ekranda ve sesli olarak gösteriliyor. Projede aracı kullanan kişinin durumu hakkında kişinin uyarılması ve bilgilendirilmesi işlemini gerçekleştirmesinin yanı sıra, eğer araçta LPG kullanılıyorsa herhangi bir gaz (LPG) kaçağına karşı sürücüyü sesli ve ışıklı olarak uyarıyor. 

Proje danışmanı Rasim Peker, "Bu proje ile öğrencilerimizin, müfredat kapsamında onlara anlattığımız konuları uygulama imkânı buldular. Hayata geçirilen proje ile öğrencilerimiz derslerde anlatılan konulardan edindikleri bilgiler ile özel ilgi alanlarındaki bilgilerini kaynaştırarak ve teknolojiden mümkün olduğunca faydalanarak, tasarlamış oldukları projeyi hayata geçirip günlük hayatta da kullanılır bir ürün ortaya koymayı başardılar" dedi. 

solhanmetem
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 22:40:57
Güncelleme :27 Nisan 2008 Pazar 22:59:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?