20
Mayıs
2024
Pazertesi
SOLHAN - BİNGÖL

Şehitler unutulmadı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1991 yılında PKK'lı teröristler tarafından Öğretmenevi Lokali'ne yapılan hain saldırı sonucu şehit olan İlçe Kaymakamı Ersin Ateş, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Türksever, Orman İşletme Şefi Ahmet Yenen, Orman Muhafaza Memuru Fevzi Kaplan ve 1993 yılında ilçede şehit edilen Polis Memuru Recep Battal için Solhan Kaymakamlığı ile Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği tarafından anma programı düzenlendi.

28 Nisan 2007


İlçe Kaymakamlığı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Ziya Sözen, 16 yıl önceki acı olayın şehit ailelerinde olduğu kadar bütün Bingöl halkını da derin üzüntülere boğduğunu belirtti. Sözen, "Olay sadece devletimizin kaymakamına, savcısına yapılan bir saldırı değil, Bingöl halkına yapılan hizmetleri engelleme çabasıdır. Devletimizin resmi görevlilerini korkutarak, sindirerek bölge halkına verilen hizmetlere koyulmak istenen bir ambargodur. Ama şehitlerimizden sonra bu göreve gelen, bu kutsal hizmeti devralan kaymakamlarımız, savcılarımız daha bir azimle ve kararlılıkla kutsal görevlerini en iyi şekilde yerine getirmektedirler" dedi.


Şehit edilen Cumhuriyet Başsavcısı Türksever'in anma törenine ilk defa katılan 22 yaşındaki oğlu Çağatay Han ise olay tarihinde 6 yaşında olduğunu ve o tarihten beri bu acıyı yaşadığını söyledi. Türksever, "Şehit acısı yaşayan bir çok insandan biriyiz. Bu acının ne olduğunu çok iyi biliyorum. Allah bir daha bu tür acıları vermesin" diye konuştu.
Aynı saldırıda yaralı olarak kurtulan eski Solhan Savcısı Behçet Tufan Turhan ise, 16 yıl önce şehit edilen arkadaşları için düzenlenen anma törenine şehit arkadaşlarını yalnız bırakmamak için katıldığını söyledi. Turhan, "Bu olay benim hayatımda çok önemli yer tutan bir olaydır. Çünkü o hain saldırı benim ilk görev yaptığım ilçede gerçekleşti. Sağlığım elverdikçe buradaki anma törenlerine hep katılacağım" açıklamasını yaptı.


Anma töreninin ardından Bingöl Valisi Vehbi Avuç, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İshak Ceylan, İlçe Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, İlçe Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ümit Yılmaz, Bingöl Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ziya Sözen, 'Yıldız Hemşire' namı ile bilinen Yıldız Namdar ve binlerce vatandaşın katılımıyla PKK terör örgütüne karşı telin yürüyüşü yapıldı. İlçe Kaymakamlığı önünde başlayan yürüyüşte katılan ellerinde 'Teröre hayır', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Solhan PKK'ya mezar olacak' yazılı pankartlar taşıyıp çeşitli sloganlar attı. Katılımcılar, İlçe Jandarma Komutanlığı önünde olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 13:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?