31
Mayıs
2024
Cuma
SOLHAN - BİNGÖL

Vali Solhan'da okulları gezdi

Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Solhan ilçesinde bu yıl eğitime açılan okullar ile onarım ve inşaatları devam eden okul binalarında incelemelerde bulundu.

 

28 Eylül 2007


Vali Vehbi Avuç, ziyaret ettiği Solhan Atatürk İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yılını kutladı. Vali Avuç, eğitimin önemine değinerek öğrencilerin okumasını isteyerek, "Siz yarınlarımızsınız, siz başarınca yarınlarımız aydınlanacaktır. Biz, eğitiminizi tamamlamanız için imkan vereceğiz, sizde eğitiminizi tamamlayarak kendinizi yetiştirip, başarınızla bizi ödüllendireceksiniz" dedi.


Bingöl Valisi Vehbi Avuç, bir ülke geleceğinin yetiştirdiği genç kuşakla aydınlatılabileceğini de ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Hayatı eğitimini tamamlamış olarak karşılamak zorundayız. Sizler yarınlarımız olan çocuklar, eğitimli, birikimli dünyayı çözmüş kişilikler olarak yaşamınıza devam etmelisiniz. Bizler, sizlerin eğitime olan eğiliminizi gördüğümüzde geleceğimizin garantide olduğunu anlayabiliriz. Biz sizin isteklerinize cevap olacağız, sizde eğitiminizi sonuna kadar sürdüreceksiniz. Eğitiminizi başarılı bir şekilde sürdürmenizi istiyoruz. Siz gençler yarınlarımızsınız ve yaşama mücadele ile atılacaksınız, bu mücadeleye atılırken eğitimi temel alacaksınız. Öğretmenlerinizin verdiği derslerde başarı sağlamak ve başarıya ulaşmak, bu mücadele sonunda kazanacağınız zafer olacaktır."


Vali Avuç, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra Solhan Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu ile birlikte ilçe merkezinde onarım ve inşaatları devam eden okul binalarında incelemelerde bulundu. İnşaat çalışmaları devam eden okullar hakkında bilgi alan Vali Avuç, binaların en kısa sürede tamamlanmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 13:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?