29
Mayıs
2024
Çarşamba
SOLHAN - BİNGÖL

Yüksek fiyat ihaleyi erteletti

Solhan yolu ihalesi fiyatların yüksek verildiği gerekçesiyle ertelendi .

Bingöl-Solhan 11. Bölge Hududu Yolu Muhtelif Kilometrelerarası Sanat Yapıları İnşaatı İşi İhalesi Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı. Salon dışında yaklaşık 10 firma yetkilisi beklerken, ihaleye 3 firmanın katılması dikkat çekti. Vali Yardımcısı Tolga Polat başkanlığında yapılan ihaleye Gelen İnşaat ve Hedef İnşaat İş Ortaklığı 465 bin YTL, Cemal Tartar 470 bin YTL, Tepe İnşaat ise 480 bin YTL teklif verdi.
FİYAT TARTIŞMASI
Firma yetkilileri ile Vali Yardımcısı Polat arasında piyasa ile resmi fiyatlar konusunda tartışmalar yaşandı. Firma yetkililerinden kırım yapmalarını isteyen İhale Komisyon Başkanı Polat, teklifleri çok yüksek bulduğunu söyledi. Bunun üzerine 3 firma yetkilisi başkan Polat'tan süre istediler. Verilen 5 dakikalık sürenin ardından bir firma yetkilisi, 430 bin YTL teklif verdi.
İHALE ERTELENDİ
Verilen tekliflerin yaptıkları maliyet hesabının çok üstünde olduğunu belirten Vali Yardımcısı Polat, ihalenin başka bir tarihte yeniden yapılacağını söyledi. Vali Yardımcısı Polat'ın 350 bin YTL'lik teklifi, firma yetkilileri tarafından kabul görmedi. Bunun üzerine 430 bin YTL'lik teklifi kabul etmeyen Vali Yardımcısı Polat, ihalenin ileri bir tarihte tekrar yapılmasına karar verdiklerini söyledi. İhalenin önümüzdeki 15 gün içerisinde tekrar yapılması bekleniyor.

Bingöl Gazetesi
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 22:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?