7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

"Alo" demeden 51 ytl fatura ödediler

Ahlat’a bağlı Cemalettin Köyü sakinleri telefon tellerinin yaklaşık 7 aydır çalınmasından dolayı kapalı olan ve konuşamadıkları telefonlara fatura ödüyorlar. 80 haneli köy halkı yetkililerin duruma çözüm bulmalarını isteyerek telefonlarının bir an önce açılmasını istiyorlar.

Mağduriyetlerini yetkililere duyurmak isteyen köylülerden Ali Elçi yaklaşık 7 aydır telefonlarının kesik olduğunu ve “Alo” bile diyemedikleri telefonlara fatura ödediklerini belirtti. Konuyla ilgili olarak yetkililere defalarca başvurduklarını belirten Elçi şöyle konuştu; “80 haneli köy halkı olarak 25.10.2005 tarihinden şimdiye kadar konuşmadığımız telefonlara kişi başına 51 YTL fatura ödedik. Yaklaşık 7 aydır telefonlarımız kapalı durumda, yetkililere yaptığımız müracaatlarda bir sonuç alamadık. Bizler telefonlarımızın açılmasını istiyoruz, iletişim haklarımız kısıtlanıyor. Köyde cep telefonlarımızda çekmiyor, yakın eş, dost ve akrabalarımızla görüşemiyoruz. Köy halkı olarak yetkililerin duruma çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi. 

Türk Telekom İl Müdürlüğü Teknik İşletme Müdürü Maşallah Görücü ise yaptığı açıklamada geçen yıl sonbahar mevsiminde Köye ait telefon kablolarının hırsızlar tarafından birkaç defa çalındığını ve bunun sonucunda köyün telefonlarının kesildiğini belirtti. Vatandaşın mağdur olmaması için ellerinden gelen hizmeti yapmayı çalıştıklarını belirten Görücü köyün telefon hatlarının yeraltından verilmesi için projelerinin olduğunu bu konuyla ilgili çalışmaların sürdürdüğünü belirtti.

Özkan Olcay-Kenthaber-Ahlat
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 11:37:48
Güncelleme :14 Haziran 2006 Çarşamba 10:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?