8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

"Kütüphaneler için" adlı kampanya

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan ve kütüphanelerin daha da aktive edilmesini amaçlayan "Kütüphaneler için" adlı kampanya Bitlis'te de başlatıldı. 

Kampanyayla ilgili valilikte düzenlenen toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Mehmet Türköz, kampanyanın illerdeki ayağını valilerin yürüttüğünü bildirdi. 

Bölgedeki kütüphaneleri öğrencilerin sadece ödev yapmak için kullandığını kaydeden Türköz, "Kütüphanelerin kullanımının arttırılması ve günün teknolojik gelişimine uygun hale getirerek, aktivasyonunun artırılması amaçlanıyor. Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan kampanyayla kütüphanelere bağış yapanlar çeşitli şekillerde ödüllendirilecek" dedi. Kampanyayı halka duyurma aşamasında basına da önemli görevler düştüğüne değinen Türköz, "Basının buradaki rolü büyüktür. Bu kampanyayı halka sizler duyuracaksınız. Gelecek yardımlarda ve oluşacak kütüphanelerde sizlerin de desteğine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu. Oluşturulan komisyon çerçevesinde yapılacak olan kampanyanın öncelikli hedefinin özellikle kütüphane bulunmayan Ahlat ve Adilcevaz İlçeleri'nde kütüphane kurulması olduğunu bildiren Vali Yardımcısı Türköz, "İlçelerdeki kütüphanelerde ciddi sıkıntılar var. Asıl önceliğimiz, özellikle Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde kütüphane oluşturarak, burada internet erişim merkezleri açmaktır. Bir kütüphane yaptıran, onaran ve kitap bağışlayanlar çeşitli şekillerde onurlandırılacaktır" diye konuştu. 

Toplantıya, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör, İl Kütüphane Müdürü Masur Kütan, Bitlis Belediye Başkan Danışmanı Tahir Ergin, yerel ve ulusal gazete temsilcileri katıldı.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 15:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?