1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

1. Ahlat Eğitim Şöleni sona erdi

Ahlat ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen 1'nci Ahlat Eğitim şöleni renkli görüntülerle sona erdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okulların faaliyet ve etkinliklerinin sergilenmesi amacıyla düzenlenen şölen, Ahlat Şehir Stadyumu'nda devam etti. Öğrencilerin gösterileri renkli görüntüler ile sürerken, şölende bazen kahkaha tufanı, bazen de göz yaşları hakim oldu. Gündüz öğrencilerin yaptığı el işi, resimler, biblolar, maketler, süs eşyaları ve öğrencilerin bilimsel çalışmaların yer alırken, gecede ise öğrenciler sosyal faaliyetlerini adeta şova dönüştürerek izleyenlere tam bir şölen coşkusu yaşattı.

Şölen alanında bir açıklama yapan Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, eğitim ve öğretimin bir bütün olduğunu belirterek, okullarda sadece eğitim değil öğretiminde yapıldığını söyledi. Performansa dayalı eğitimin önemini vurgulayan Şentürk, "Tüm okullarımızdaki, öğrencilerimizin performanslarını sergilemeleri açısından böyle bir etkinliği önemli buluyoruz. Bu şölenle çocuklarımız bir kere kendilerine öz güven sağlıyorlar. Bu tür platformları bu açıdan daha çok önemsiyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı şölen yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ise, ilçemizde ilk kez yapılan bu eğitim şenliğinin Ahlat'a ve Ahlatlıya yakışan bir program olduğunu belirterek, çok duygulandığı söyledi. Gülmez, "Güzellikleri böyle küçük yaşlarda çevreye duyurmak, göstermek amacıyla yapılan bu şölen örnek bir etkinlik ve örnek bir harekettir. Bugün burada yapılan çalışmalar etkinlikler çevremizdeki il ve ilçeler tarafından da benimsenecek. ve oralarda da bu tür etkinlikler yapılacak. Biz ilk olmanın mutluluğunu her zaman paylaşarak çevremize gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ ise, bu şölenin bir başlangıç olduğunu belirtti. Uludağ "Çocuklarımızın yıl içerisindeki yoğun faaliyetleri, ders yoğunlukları üzerlerinden atarak yıl sonundaki şölenle rahatlamalarını sağlamayı hedefledik. Bu bağlamda biten bir eğitim ve öğretim yılının ardından çocukları bir finale taşımak, bunu da farklı bir şekilde eğlenceye dönüştürerek, kaynaşarak tüm çevreye birliktelik, kaynaşmayla birlikte eğlenmeyi hedefledik. Herkes eğleniyor. Bu da bizi memnun etmiştir" dedi.

Şölene, Bitlis Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, sivil toplum temsilcileri, kurum amirleri, çok sayıda vatandaş ve öğretmenlerle öğrencileri katıldı.

1'nci Ahlat Eğitim şöleni öğretmen ve öğrencilerin seslendirdiği müzik eğlence programının ardından mahalli sanatçıların seslendirdiği Ahlat türküleriyle son buldu.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 13:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?