1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

100 öğrencinin bayramlığı polisten

Bitlis Emniyet Müdürlüğü, maddi durumu iyi olmayan 100 öğrenciye giyim yardımı yaparak Ramazan Bayram öncesi sevindirdi.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Psikolojik Harekat kapsamında iş adamlarının katkıları ile temin edilen 400 parça giyim yardımı dağıtımı için İl Emniyet Müdürlüğü binası önümde bir tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan İl Emniyet Müdürü İbrahim Kılıç, eğitim ve öğretimin önemi hiç kuşkusuz tartışılamayacağını belirterek, "Birlik ve beraberlik içerisinde çağın gereklerine göre yaşayabilmemiz öğrenme ve ilim ile mümkün olabilmektedir. Milletimizin bu mutlu yaşantıya kavuşabilmesi için Atatürk'ün ifade ettiği gibi iki orduya ihtiyaç vardır. Bunlardan birisi vatanımızı koruyan güvenlik ordusu, diğeri ise milletimizin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu güvenlik ve irfan ordusunun mimarları öğretmenlerdir. Bu vecize bağlamında; sevgi, meşakkat ve fedakarlıkla yetiştirdiğimiz çocuklarımıza bir nebze de olsun bizler çam sakızı çoban armağanı yardımda bulunmak istedik" dedi.

Kılıç, konuşmasının devamında ise, "Terör örgütlerine karşı tam anlamıyla başarılı olunabilmesi için güvenlik güçlerimizin çalışmaları yanında polis-halk ilişkilerini geliştirerek suç ve suçlu oranını daha da düşürmek, halkla kurulacak sağlıklı iletişim ve dolayısıyla 'Toplum Destekli Polislik' faaliyetleri çerçevesinde olacaktır. Bu noktada 'Psikolojik Harekat' faaliyetlerinin yaşamsal öneme haiz olduğu gerçeği de ortaya çıkmaktadır. Yürütülmekte olan bu harekat planları çerçevesinde, 8 Ağustos İlköğretim Okulu, Saray İlköğretim Okulu ve 75. Yıl İlköğretim okullarında eğitim ve öğretim gören toplam 100 yardıma muhtaç öğrenciye, kendi imkanlarımız ile tedarik ettiğimiz giyecekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakla üzerimize düşen sorumluluğu gereğince yerine getirdiğimiz için mutluyuz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ardından öğrencilere, içerisinde 1 adet kışlık ayakkabı, önlük, pantolon ve kabanın bulunduğu yardım paketlerini dağıtıldı. Dağıtımı Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Belediye Başkanı Cevdet Özdemir ve Emniyet Müdürü İbrahim Kılıç yaptı. Ayaklarında lastik ayakkabı ile yardım paketini almaya gelen bazı öğrenciler de bu maryamdan önce yeni bir elbise ve ayakkabıya kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 18:16:42
Güncelleme :25 Eylül 2008 Perşembe 18:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?