8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

100.yıl çocuk yuvası kapanıyor

BİTLİS 100.YIL ÇOCUK YUVASI KAPANIYOR

Bitlis Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Yoldaş, çocuk sayısının düşmesi nedeniyle 100 Yıl Çocuk Yuvası'nın bu yıl sonuna kadar kapatılacağını belirtti.

Müdür Yoldaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yuvada kalan bir kısım çocukları maddi olarak destekleyip ailelerine teslim ettiklerini belirtti. Yoldaş, bir kısım çocukları ise bakıcılar nezaretinde ev ortamına aldıklarını ve bu çocukların toplum ile birlikte yaşayacaklarını söyledi. Yoldaş, "Her çocuğun aile ortamında yaşama hakkı vardır. Son yıllarda yapılan uygulamalarla birlikte, yuvada kalan bir çok çocuğumuzu ailelerine verdik. Tabi bu çocukların ailelerini maddi anlamda destekliyoruz. Geriye kalan çocukları da aile ortamına yerleştiriyoruz. Başlarında bakıcıları olmak kaydıyla bu çocuklarımız ev ortamında yaşamlarını sürdürecekler. Her eve 3 bakıcı verilecek ve çocuklarımız bundan sonra ev ortamında yaşamlarını sürdürecekler" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ TOPLUMLA BİRLİKTE YAŞAYACAK"

Ev ortamına alınan çocukların bundan böyle toplumla birlikte yaşayacaklarını ifade eden Yoldaş, "Yuvada kalan çocuklar toplumdan biraz uzaktaydılar. Ancak onları ev ortamına yerleştirdikten sonra artık toplumla birlikte yaşayacaklar. Onları yavaş yavaş ev ortamlarına yerleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"YUVADA SADECE 11 ÇOCUK KALDI"

Yuvada daha önceki yıllarda 80-100 arasında çocuk olduğunu, ancak yapılan çalışmalar neticesinde şu anda yuvada sadece 11 çocuk kaldığını anlatan İsmail Yoldaş "Onları da uygun evlere yerleştireceğiz. Yuva, sanırım okullar açıldığında yada en kötü ihtimal ile yıl sonuna kadar kapatılacak. Yuvanın mevcut binasını ise tadilattan geçirip şu anda aynı binada kaldığımız erkek yetiştirme yurduna vereceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

BİTLİS 100.YIL ÇOCUK YUVASI KAPANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 15:38:01
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 15:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali tan IP: 88.231.60.xxx Tarih : 17.08.2010 16:29:17

sen kusura bakma ama sende müdürlük yapacak potansiyel yok bi kere ne öğretmenlik yapabiliyordun nede yöneticilik yat kalk dua et te kiler seni getirdi oraya aileniz sırf onların şirketinde çalışıyor diye