2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

112 acil yardım servisinden okey için oyuncu isteyenler var

Bitlis 112 Hızır Acil Servisinde görevli Doktor Mehmet Polat, günde 3 ile 5 bin dolayında telefon geldiğini belirterek, “Okey oynamak için 4. adam arıyoruz diyen bile oluyor.” dedi.
Polat, yaptığı açıklamada, acil servis komuta merkezine gelen telefonların büyük bölümünün asılsız ihbar olduğunu belirterek, “İnsan sağlığını kurtarmak için zaman ile yarışırken, gelen asılsız ihbarlardan dolayı zaman zaman büyük sıkıntılar yaşıyoruz.” dedi. Bazı vatandaşların can sıkıntısından bilerek veya bilmeyerek merkezin telefonlarını meşgul ettiklerini anlatan Polat, "Herkese bu noktada sorumluluk düşüyor.” dedi.

Bitlis genelinde sadece 2 adet Acil Yardım ambulansı bulunduğunu ve meydana gelen kaza vb. olayların yüzde 50’sine ilk 5 dakikada ulaştıklarını kaydeden Polat, şehir merkezinde ayda ortalama 80-100 dolayında vakaya müdahale ettiklerini kaydetti. Polat , “Çocuklar eğlenmek maksadıyla arıyorlar, Bu zamana kadar ciddi şekilde cezalar verilmediği için vatandaş çekinmeden rahatsız edebiliyor. Cep telefonu ile sim kart olmadan ücretsiz olarak arandığı için telefonunu kontrol etmek isteyenler bile acil yardım servisini arıyor.” diye konuştu.

112 Acil Yardım Komuta Merkezi’ne gelen ilginç telefonlar ise şöyle: Bugün Şafak 112 Sabaha kadar arayacam, “Okey oynamak için 4. adam arıyoruz, Yavrum suyumuz arızalı, Ayağa kalk da konuş, Arabam arıza yaptı, Saat kaç, Sıhhi tesisatçı mı?” Ben Bu şehirde yeniyim bana yardımcı olurmusunuz.

Polat Kısıtlı İmkan ve personelle 24 saat kesintisiz hizmet verdiğini sözlerine ekledi.



KENTHABER -:İTLİS
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2004 Pazar 00:00:30
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 14:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?