8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

130 kişilik işe bin 37 başvuru

130 KİŞİLİK İŞE BİN 37 KİŞİ BAŞVURDU

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 130 kişinin alınacağı işe bin 37 kişi başvurunca kura çekimi yapıldı.

Bitlis Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) yapılacak olan kura çekimine katılmak için gelen vatandaşlar, dışarıda izdihama neden oldu.

Kura çekimi öncesi bir açıklama yapan Bitlis İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan, istihdam sağlamak için çeşitli projeler üretmeye çalıştıklarını söyledi. Aslan, "Bitlis merkez ve ilçelerinden kurumumuza kayıtlı işsizlerin istihdamı için Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa 'Okulların temizlik ve çevre düzenlemesi' programı çerçevesinde 5 ay süreyle 130 işçinin alımını gerçekleştirmek üzere kura çekimi yapacağız" dedi.

Aslan, alınacak personellerin Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında geçici olarak çalıştırılacaklarını belirterek, "Toplam bin 37 kişi bu işte çalışmak amacıyla kurumumuza müracaat etmiştir. Bu proje ile işsiz gençlerimiz bir nebze de olsa evlerine bir ekmek götürebilecek" şeklinde konuştu.

İşsizliğin Türkiye'nin ortak sorunu olduğunu da dile getiren Aslan, "Türkiye'de işsizlik her geçen gün artmaktadır. Bu sorunu en aza indirgemek amacıyla biz de kurum olarak çeşitli projelerle insanlarımıza gelir kapısı açmaya çalışıyoruz. Bu işe alımların şeffaf olması için her türlü önlemi almış durumdayız. Zaten kura çekimlerini de noter huzurunda yapmamız bunun en büyük kanıtıdır."

Konuşmanın ardından il ve ilçelerden gelen ve işe girmek için başvuran bin 37 kişi kura çekimine katıldı.

130 KİŞİLİK İŞE BİN 37 KİŞİ BAŞVURDU
130 KİŞİLİK İŞE BİN 37 KİŞİ BAŞVURDU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 17:05:02
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 12:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?