1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

15 günde 800 kaçak

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, son 15 gün içerisinde yaklaşık 800 kaçak şahsın yakalandığını ve kapalı spor salonunda tutulan şahıslara Tatvan'da barında merkezi yaptıklarını belirtti. 

Vali Atbaş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlis ve ilçelerinde yurda kaçak giriş yaparken yakalanan kişilerin barınmalarını büyük sorun haline geldiğini belirtti.
 
Atbaş, son 15 gün içerisinde yurda kaçak yollardan giriş yapan yaklaşık 800 kişinin yer sıkıntısı olması nedeniyle kapalı spor salonunda yatırıldığını, bu sorunun giderilmesi için Tatvan'da 'Mülteci Barınma Merkezi' yaptıklarını belirterek, "Bu insanların sınır dışı edilinceye kadar bir yerde bekletilmesi gerekiyor. Bitlis'te yer olmamasından dolayı spor salonunu tahsis etmiştik. Ancak resmi kurumunda buradaki işleyişini engellememek için Tatvan'da bir binayı onararak Barınma Merkezine dönüştürüyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanacak olan bu bina için İl Özel İdaresi'nden yaklaşık 40 bin YTL'lik bir ödenek aktardık" dedi. 

Vali Atbaş, Ortadoğu'da yaşanan sıkıntıların bölgeye de yansıdığını belirterek, "Son 15 gün içinde yaklaşık 800 kişi Bitlis ve ilçelerinde yakalandı. Bunların bir kısmını sınır dışı ettik. Ancak halen elimizde 517 yabancı uyruklu kişi bulunuyor. Bunlarda halen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait kapalı spor salonunda muhafaza ediliyor. Bu merkezin yapılmasının ardından artık barınma gibi bir sorunları olmayacak" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 18:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?