1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

15 kilosu domates 3 YTL

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Ramazan ayı öncesi kilosu 1 ila 1,5 YTL arasında satılan domates, fiyatının 15 kilosu 3 YTL'ye düşmesine rağmen alıcı bulamıyor.

Ucuz domatesi gören vatandaşlar kiloyla almak yerine kasa ile domates almayı tercih ediyor. Bazı domates üreticileri yol kenarındaki tarlaların yanı başına kurdukları tezgahlarında, bazıları ise traktör römorklarında kasa işi domates satıyor.

Mehmet Uğur isimli domates üreticisi satışlardan memnun olmadığını söyledi. İlçede bağ ve bahçesi olan her ailenin kendine göre sebze yetiştirdiğini anlatan Uğur, "Daha bir ay önce manavlar domatesin kilosunu 1,5 YTL den satıyordu. Bizler sadece dışarıdan gelen memurlara veya bahçesi olmayan vatandaşlara domates satabiliyoruz. Çünkü herkes kendi ürününü kendisi yetiştiriyor. Çevre il ve ilçelerden de domatese rağbet olmayınca bizlerde yol kenarlarına tezgah kurarak satış yapıyoruz. Alın terimiz, emeğimiz olan domatesi dökeceğimize, zararın neresinden dönersen kardır misali satış için uğraşıyoruz. Satamadığımız domateslerin bir kısmını da evlerimize götürerek ilkel yöntemlerle ya kurutacağız veya salça yapacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 18:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?