8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

16. Ahlat Kültür Haftası başlıyor

Ahlat İlçesi'nde düzenlenecek olan '16. Ahlat Kültür Haftası' hazırlıkları sürerken, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, 2 gün sürecek etkinliklerle 1010 yılından bu yana süren bir kültürü günümüze kadar sürdürmeye çalışacaklarını söyledi. 

Yarın başlayacak olan etkinliklerin sıradan bir festival olmadığını söyleyen Gülmez, "Ahlat, 1010 yılında Türkler'in Anadolu'ya geldiği ilk yerdir. Döneminde Türk bilim adamlarının, edebiyatçıların kendilerini ilk sergiledikleri, eserlerini ilk yayınladıkları yer burasıdır. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde iz bırakan bilim adamları burada öğrenim görmüştür. Yani Ahlat Kubbetül İslam'dır. Bu güzellikleri günümüze kadar taşımak, konuşmak, hatırlamak, ecdadımızı yad etmek, geçmişe bağlılığın olması için yapılan bir çalışmadır bu. Bu bir soğan sarımsak festivali değil. Bir kültürün, bir etkinliğin birlik ve beraberliğin nasıl yaşandığını açıklamak için yapılan bir programdır" dedi. 

Başkan Gülmez, 24-25 Ağustos 2006 tarihleri arasında yapılacak Ahlat Kültür Haftası için başta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet ekranlarına davetiye gönderdiklerini de bildirerek, "İlçenin tanıtımı açısından önem arz eden kültür etkinliklerimizin birinci gününde açılış programının yanı sıra Ahlat kültür sergisi ve Nemrut Krater Gölü gezisi yapılıp, ozanlar sahne alacak. İkinci gündeyse, sportif yarışmalar, Kültür Bakanlığı'nın halk ve sanat müziği konseri gibi birçok etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bakanlık sanatçılarımız tele voleciler kadar alkış alacak" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2006 Çarşamba 16:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?