1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

18 öğrenciye trafik yetki kartı

Bitlis'teki okulların giriş ve çıkışların güvenli şekilde sağlanması amacıyla eğitimden geçirilen öğrencilere 'Trafik yetki kartı' verildi.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törenle 18 öğrenciye kartları verildi. Törende konuşan trafik polisi Yaşar Gümüş, özellikle trafiğin yoğun olduğu okullardan 18 öğrenci seçtiklerini ve bu öğrencilerin kazalara meydan vermeyeceklerini belirtti.

Gümüş, "İlk ve orta dereceli okullarda istekli öğretmenler, veliler ile 11 yaşını bitirmiş öğrenciler okul geçidi görevlisi olacaklar. Okul geçidi görevlisi olma şartlarına haiz olan öğretmenler ile öğrenciler bu isteklerini mensup olduğu okul müdürlüklerine, veliler ise Emniyet Müdürlüğü'müze yazılı olarak bildirirler. Burada kurallara uymayan araçları, görevli öğretmen veya öğrenciler tarafından müdürlüğümüze bildirmeleri halinde gerekli yasal işlemler yapılır. Bu nedenle biz de okulların giriş ve çıkışlarını sağlayacak olan öğrencilere önce eğitim verdik. Ardından da onlara belgelerini veriyoruz" dedi.

Okul önlerinde giriş ve çıkışları sağlayacak olan 18 öğrenciye 'Trafik yetki kartı' verildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 14:04:14
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 14:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?